Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 17 maart 2017

Gemeente Lelystad: Wegens drukte extra boten ingezet voor stemmen op Marker Wadden

Wegens drukte extra boten ingezet voor stemmen op Marker Wadden
Natuurmonumenten zet wegens drukte extra boten in naar de Marker Wadden, waar mensen vandaag kunnen stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen.
Lees verder

Gezamenlijk stemmen op de Marker Wadden
Commissaris van de Koning Leen Verbeek, directeur Natuurmonumenten Marc van den Tweel , burgemeester van Lelystad Ina Adema en wethouder Ed Rentenaar brachten woensdagochtend 15 maart op de Marker Wadden gezamenlijk hun stem uit voor de Tweede Kamerverkiezingen.
Lees verder

Opkomstpercentage verkiezingen
Vandaag kunnen alle inwoners van Lelystad die achttien jaar of ouder zijn en de Nederlandse nationaliteit hebben hun stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer. Het opkomstpercentage in Lelystad was om 12.00 uur 20%.
Lees verder

Stand van zaken project 15.000 gasleidingen in Lelystad
Het derde tussenrapport van het project 15.000 gasleidingen gaat over de periode 1 augustus 2016 tot en met 31 december 2016. Het rapport geeft inzicht in de stand van zaken van het gasleidingenproject en brengt in beeld waar en in welke aantallen de gasleidingen vervangen zijn. In deze rapportage worden de woningen ingedeeld naar eigendomssituatie en worden alleen rijtjeswoningen en appartementen belicht. Vrijstaande woningen vallen buiten het project.
Lees verder

Tv-spelshow Hou 't Schoon doet Lelystad aan
Na de oproep van de spannende tv-spelshow Hou 't Schoon van RTL Telekids hebben heel veel Lelystadse kinderen zich aangemeld. Het populaire spelprogramma zocht kandidaten tussen 8 en 12 jaar uit Lelystad om aan de show deel te nemen.
Lees verder

Voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezingen 2017
Het opkomstpercentage in Lelystad was 78,24%.
Lees verder

Voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017
Tijdens de landelijke verkiezingen zijn op 15 maart jl. in de gemeente Lelystad 44.123 stembiljetten ingeleverd Hieronder waren 97 blanco biljetten. 158 biljetten waren ongeldig. Hierdoor zijn in totaal 43.868 geldige stemmen uitgebracht.
Lees verder

Jeugdsportfonds Lelystad van start
Jeugdsportfonds Lelystad is officieel gestart. Tijdens een bijeenkomst met burgemeester Ina Adema en wethouder John van den Heuvel waarbij Lelystadse sporters werden gehuldigd die in 2016 een nationaal kampioenschap hadden behaald of een bijzondere internationale sportprestatie hadden geleverd, kreeg voorzitter Jules Wolthuis van directeur Rik Lanting van de Rabobank Flevoland een cheque van 5.000 euro overhandigd.
Lees verder

Leerlingen De Steiger laten hun werk zien op Dag van de Leerplicht
Op donderdag 16 maart viert Nederland de Dag van de Leerplicht. Onderwijs volgen is niet alleen een plicht, maar veel belangrijker: ook een recht. Daarom besteedt Lelystad aandacht aan deze belangrijke dag.
Lees verder

Gratis compost afhalen op Landelijke Compostdag 25 maart 2017
Inwoners van gemeente Lelystad en omgeving kunnen op zaterdag 25 maart 2017 gratis compost afhalen bij Orgaworld op het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg 40c in Lelystad. Met deze actie bedanken Orgaworld en gemeente Lelystad inwoners voor hun inspanning om gft-afval en etensresten gescheiden aan te leveren. Dat wil zeggen, via de groene bak. Bovendien wil Orgaworld inwoners met deze actie kennis laten maken met compost, dat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is.
Lees verder

Startersmarkt focust op alternatieve financiering
Op maandag 27 maart vindt een nieuwe editie van de Startersmarkt plaats, de kennis- en informatiemarkt voor ondernemers georganiseerd door het Ondernemersplein Lelystad. Het centrale thema tijdens deze Startersmarkt is 'Alternatieve Financiering'.
Lees verder

Kom 25 maart ook in actie op de Landelijke Opschoondag!
Op zaterdag 25 maart 2017 vindt de Landelijke Opschoondag plaatst, de jaarlijkse actiedag tegen zwerfvuil. Op deze dag steken kinderen, buren, scouts, boswachters en ondernemers samen de handen uit de mouwen. Met elkaar gaan zij de uitdaging aan om hun buurt, wijk of bos schoon, leuk en veilig te houden.
Lees verder

Uitslag Tweede Kamerverkiezingen 2017
De voorzitter van het hoofdstembureau van kiesdistrict Flevoland, burgemeester Ina Adema, heeft vrijdag 17 maart 2017 in een openbare vergadering het totaal aantal uitgebrachte stemmen in Flevoland, de aantallen stemmen per lijst en per kandidaat vastgesteld.
Lees verder

Statushouders op bezoek in stadhuis
Maandag 13 maart 2017 hebben 25 statushouders het stadhuis van Lelystad bezocht. Zij kregen van wethouder Janneke Sparreboom een presentatie over democratie en een rondleiding langs de verschillende afdelingen op de begane grond van het stadhuis.
Lees verder