Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

maandag 13 maart 2017

Gemeente Lelystad: Werkloosheid Lelystad daalt naar 7,3 procent

Werkloosheid Lelystad daalt naar 7,3 procent
Het Centraal Bureau Statistiek (CBS) heeft nieuwe werkloosheidscijfers over 2016 gepubliceerd. Voor het tweede jaar achtereen is de werkloosheid in de Flevolandse hoofdstad gedaald. Bedroeg de werkloosheid in 2014 nog 10,1 procent, in 2015 en 2016 daalde de werkloosheid naar respectievelijk 7,8 en 7,3 procent. Daarmee is de werkloosheid in Lelystad nagenoeg gelijk aan het provinciale gemiddelde.
Lees verder

Informatiemarkt over proef met De Meent als evenemententerrein trekt 30 belangstellenden
Een informatiebijeenkomst van gemeente Lelystad over het plan om De Meent bij wijze van proef voor twee jaar aan te wijzen als evenemententerrein trok donderdagavond 9 maart 2017 circa 30 belangstellenden. Zowel bewoners van de omliggende wijken als ondernemers aan De Meent gingen in gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente over het plan. De gemeente wilde met name weten hoe tegen de proef wordt aangekeken. Met de opgehaalde informatie gaat de gemeente aan de slag om te kijken of het plan voor de proef kans van slagen heeft.
Lees verder

Eerste paal nieuwbouwproject Kwelder geslagen
De eerste paal van nieuwbouwproject Kwelder is donderdag 9 maart 2017 geslagen. De kinderen van de naastgelegen peuterspeelzaal 't Opstapje versierden de heipaal die vervolgens na een startsein van wethouder Jop Fackeldey en directeur van Centrada Martine Visser de grond in ging. Nieuwbouwproject de Kwelder wordt gerealiseerd op het terrein naast Atolplaza. Centrada gaat hier in totaal 29 woningen realiseren. Het project bestaat uit twee identieke bouwblokken.
Lees verder

College van Lelystad doet vrijwilligerswerk bij Triade in kader NLdoet
Burgemeester Ina Adema en wethouders Janneke Sparreboom, Elly van Wageningen, John van den Heuvel, Jop Fackeldey en Ed Rentenaar van de gemeente Lelystad hebben in het kader van NLdoet op zaterdagochtend vrijwilligerswerk gedaan bij een kleinschalige woonvorm van Triade: Trompenburgh. Zij hielpen met het lenteklaar maken van de tuin.
Lees verder