Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 14 maart 2017

Greenpeace: ING stop je Dirty BankING!

ING stop je Dirty BankING!
Vanochtend hebben twintig actievoerders van Greenpeace een meterslange oliepijpleiding aangelegd tot in het hoofdkantoor van ING in Amsterdam. Greenpeace wil dat de bank zijn lening aan de omstreden Dakota Access olie pijpleiding in de Verenigde Staten terugtrekt. De actie betekent Nederlandse...
Lees verder

Vergroening vervoer nog belangrijker dan gedacht
De CO2-uitstoot van al het Nederlandse vervoer is maar liefst twee keer zo hoog als tot nu toe wordt gedacht. Uit een nieuwe studie van CE Delft blijkt dat meer dan een kwart van de Nederlandse CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door vliegtuigen, schepen en wegverkeer. Om de klimaatdoelstellingen van...
Lees verder

Help glyfosaat Europa uit
Onkruidverdelger glyfosaat kan dit jaar eindelijk op de lijst met verboden middelen komen. We hebben 1 miljoen handtekeningen nodig voor een Europees burgerinitiatief. Teken hier!
Lees verder

Honderden mensen haken samen een koraalrif
Ecomare heeft een tijdelijke nieuwe aanwinst: een veelkleurig koraalrif. Geen echt rif, maar een gebreide en gehaakte versie. De Greenpeace Craftivists maakten koraal met de hand na en een ontwerper maakte er vervolgens een kunstwerk van.
Lees verder