Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

maandag 13 maart 2017

Vlinders: Landelijke dag weer geslaagd

Landelijke dag weer geslaagd
Elk jaar opnieuw komen meer dan vijfhonderd mensen naar Wageningen om de Landelijke Dag van De Vlinderstichting bij te wonen. al die mensen hebben afgelopen zaterdag weer genoten van het gevarieerde programma van lezingen, gelardeerd met films en een - voor het eerst - interactieve - quiz en de huldiging van de Vlinderbeheerder van 2017.
Lees verder

Vlinders, libellen & nieuwe wet natuurbescherming
Per 1 januari 2017 is de nieuwe Wet natuurbescherming van kracht geworden. Doel was de bestaande wetten te vereenvoudigen en een stevige wettelijke basisbescherming te bieden aan de natuur die dat echt nodig heeft. Op aandringen van De Vlinderstichting zijn vlinders en libellen van de Rode Lijst aan de lijst met beschermde soorten toegevoegd.
Lees verder

Wikipedia workshop bij De Vlinderstichting
Als je een zoekterm invoert op Google zul je vrijwel altijd een verwijzing naar een Wikipedia-artikel bij de eerste resultaten te zien krijgen. Dat geldt ook voor allerlei zoekopdrachten over natuur: het is een veelgebruikt medium. Als we kijken naar de informatie over planten en dieren dan zien we dat er nog heel wat ruimte is voor aanvulling en verbetering.
Lees verder