Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 12 mei 2017

BB: Aantal werkloze jongeren Amsterdam opnieuw gedaald

Aantal werkloze jongeren Amsterdam opnieuw gedaald
Het aantal werkloze jongeren in Amsterdam is opnieuw gedaald. Van de jongeren die geen opleiding volgen zat 6,8 procent vorig jaar zonder baan, tegen 9,2 procent in 2015 en 13,3 procent in 2014. Dat blijkt uit onderzoek van het statistisch bureau OIS …
Lees verder

Radicale oplossingen voor toekomstbestendig wonen
Naast forse extra investeringen in ouderenzorg moet de politiek ook investeren in nieuwe vormen van wonen, zorg en ondersteuning in de wijken. 'Daarvoor hebben we gemeenten heel hard nodig', aldus Pauline Meurs, voorzitter van de Raad voor …
Lees verder

Korting bijstandsuitkering voor dragen nikab toegestaan
Een moslima die tijdens een werktraining weigerde haar gezichtsbedekkende kleding (nikab) af te doen, mocht worden gekort op haar bijstandsuitkering.
Lees verder

Frauduleuze aanbieder in zorg rukt op
Gemeenten doen vaker beroep op het Ondersteuningsteam Fraudesignalen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, VNG. Met de zorgverzekeraars wil de gemeentekoepel nu een 'waarschuwingsregister' over malafide zorgaanbieders opzetten.
Lees verder

Vage afspraken maken jeugdzorg bureaucratisch en duur
Gemeenten en jeugdzorgaanbieders weten vaak niet wat ze aan elkaar hebben. Onvoldoende uitgewerkte afspraken leiden dan tot uiteenlopende verwachtingen, soms tot verschillen van inzicht over (geleverde) zorg en vrijwel altijd tot meer bureaucratie.
Lees verder

Utrechters het gezondst, Limburgers ongezondst
Inwoners van de regio's Utrecht en Kennemerland voelen zich het gezondst. De Zuid-Limburgers voelen zich daarentegen het minst gezond. Dit blijkt uit nieuwe landelijke en regionale cijfers van de gezamenlijke Gezondheidsmonitor van GGD'en, …
Lees verder

Jeugdbescherming zonder Europese aanbesteding
Het ministerie van Veiligheid en Justitie en de VNG laten nagaan of jeugdbescherming en jeugdreclassering uitgezonderd kunnen worden van Europese aanbestedingswetgeving.
Lees verder