Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 9 mei 2017

BB: Drenthe neemt afscheid van Jacques Tichelaar

Drenthe neemt afscheid van Jacques Tichelaar
De met een hoop rumoer afgetreden commissaris van de Koning in Drenthe Jacques Tichelaar neemt maandagmiddag in Fluitenberg officieel afscheid van de provincie, die hem daar een receptie aanbiedt. Tichelaar gaf dit voorjaar de pijp aan Maarten nadat …
Lees verder

Hack-opleiding voor Belgische ambtenaren
Het Centrum voor Cybersecurity België gaat ambtenaren drie jaar lang opleidingen aanbieden over cybersecurity. Eén daarvan is de opleiding hacken. Het doel van de Belgen is om met de opleiding ambtenaren beter te wapenen tegen cybercriminelen.
Lees verder

Limburg hoort al 150 jaar bij Nederland
Limburg maakt donderdag precies 150 jaar deel uit van Nederland. In Maastricht wordt deze mijlpaal herdacht met een symposium en een feestelijke bijeenkomst van Provinciale Staten. Onder meer minister Ronald Plasterk spreekt het symposium toe.
Lees verder

Utrecht neemt schulden jongvolwassenen over
De gemeente Utrecht trekt ruim een half miljoen euro uit voor een fonds waarmee de schulden van enkele tientallen jongvolwassenen tijdelijk worden overgenomen. Het fonds start in september.
Lees verder

AP trekt eerder besluit over verborgen camera's Nijmegen in
De Autoriteit Persoonsgegevens is teruggekomen op een eerdere uitspraak over heimelijk cameratoezicht. Op basis van een eerdere uitspraak van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) concludeert de toezichthouder dat heimelijk filmen van burgers verboden …
Lees verder

Korting bijstandsuitkering voor dragen nikab toegestaan
Een moslima die tijdens een werktraining weigerde haar gezichtsbedekkende kleding (nikab) af te doen, mocht worden gekort op haar bijstandsuitkering.
Lees verder

Jean Paul Gebben waarnemend burgemeester Losser
Jean Paul Gebben (52, VVD), voormalig burgemeester van de Gelderse gemeente Renkum, wordt  waarnemend burgemeester van de gemeente Losser. 
Lees verder

Gemeenten hebben niet de juiste prikkels op woningmarkt
Gemeenten en woningcorporaties hebben niet altijd de juiste prikkels om de juiste woningen te laten bouwen. Gemeenten kiezen vaak voor de hogere grondprijs die ze voor koopwoningen kunnen krijgen, terwijl corporaties zich vooral op de sociale …
Lees verder

Noordelijke bus biedt minder gemak
De bereikbaarheid van voorzieningen in centrumkernen is niet in het geding. Wel is het busvervoer in de perifere gebieden in het noorden minder gebruiksvriendelijk geworden. Dat concludeert de Noordelijke Rekenkamer in het rapport Met de bus naar …
Lees verder