Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 12 mei 2017

BB: Gemeente Someren in de fout voor brand bandenopslag

Gemeente Someren in de fout voor brand bandenopslag
De gemeente Someren heeft te weinig gedaan tegen de overtredingen van een omstreden bandenopslagbedrijf dat in november door een dagenlange brand werd verwoest. Dat staat in een onderzoek in opdracht van de gemeenteraad dat donderdag is gepresenteerd.
Lees verder

'Gemeenten onderschatten aantrekkende woningmarkt'
Gretige kopers staan weer in de rij voor een nieuwbouwwoning. Bouwbedrijven staan te trappelen om aan die vraag te voldoen. Dus moeten gemeenten sneller plannen ontwikkelen, zodat het bouwtempo omhooggaat. 'Ik zie nu al dat bepaalde afdelingen bij …
Lees verder

Alles aan de lichtpaal
Gemeenten richten zich steeds meer op het verzamelen van allerhande data, om die in te zetten voor verbetering van hun beleid. Beleid op het gebied van veiligheid, overlast, mobiliteit, afval, luchtkwaliteit, groenbehoud en weersomstandigheden. 
Lees verder

Wind als constante inkomstenbron
De ambitie om in 2020 liefst 6000 MW windenergie op land – goed voor eenvijfde van de huidige elektriciteitsvraag – ligt redelijk op schema ligt. Die slordige 2000 molens van honderdvijftig tot tweehonderd meter hoog komen er echter zelden …
Lees verder

Jeugdbescherming zonder Europese aanbesteding
Het ministerie van Veiligheid en Justitie en de VNG laten nagaan of jeugdbescherming en jeugdreclassering uitgezonderd kunnen worden van Europese aanbestedingswetgeving.
Lees verder

Overheadkosten gemeenten gemiddeld 32 procent
Gemeenten zetten gemiddeld een derde van hun totale formatie in op overheadfuncties. Afwijkingen daarvan blijven binnen de range van 10 procent.
Lees verder

Kwetsbaren krimpregio's berusten in lot
Gezondheidsachterstanden, weinig kans op de arbeidsmarkt of perspectief op positieverbetering en regionale gewenning aan zorg leiden tot een hoger dan gemiddeld sociale voorzieningengebruik in Zuid-Limburg, Noordoost Groningen, Noordoost Friesland en …
Lees verder

Bibob-adviezen vaak stempel 'ernstig gevaar
Van alle binnengekomen screening-aanvragen bij het Landelijk Bureau Bibob (LBB) is na onderzoek in ruim een op de drie gevallen sprake van 'ernstig gevaar'. Veruit de meeste adviezen hebben betrekking op de horecasector. 
Lees verder

Rotterdam mag verder met Feyenoord City
De Rotterdamse gemeenteraad heeft donderdag groen licht gegeven voor ontwikkeling van Feyenoord City langs de Maasoever in Rotterdam-Zuid. Het voorstel werd met 35 stemmen voor en 10 tegen aanvaard. Alleen de SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren en …
Lees verder