Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

maandag 15 mei 2017

BB: ‘Heel veel klussen is gewoon een vaste baan’

'Heel veel klussen is gewoon een vaste baan'
'Voor deze aanvraag geldt een inwerkperiode van twee weken tegen nultarief. Bij een aanbieding dient u hier akkoord voor te geven.' Deze zin in een vacature van Rijkswaterstaat deed nogal wat stof opwaaien. ZZP-ers voor niets laten inwerken …
Lees verder

'Johan Derksen stadspromotor Oudewater'
Pieter Verhoeve kreeg bij zijn aantreden als burgemeester van Ouderwater flinke kritiek van een prominente inwoner: Johan Derksen. Inmiddels doet hij er zijn voordeel mee.
Lees verder

'Omgekeerde toets' geeft net dat kleine zetje
'De omgekeerde toets', een methodiek voor het sociale domein, traint ambtenaren om doelmatigheid en rechtmatigheid te combineren. De essentie: kijken wat nodig is en als laatste stap beoordelen of past binnen de geest van wet- en regelgeving.
Lees verder

Gemeenten willen reserve-azc's als buffer
Er moet een eind komen aan het steeds weer openen en sluiten van asielzoekerscentra (azc). Als oplossing kunnen zogenoemde reserve-azc's worden ingericht die de buffer vormen voor als er weer een grote toestroom van vluchtelingen is.
Lees verder

Nieuwe wegen voor de gemeenteraad
De Almeerse raadsgriffier Jan Dirk Pruim schreef het essay 'Raad op weg naar 2020' over noodzakelijke vernieuwing van de gemeenteraad. Vanuit de gedachte dat je van experimenten het meest kunt leren.  
Lees verder

Burger aan zet in Hollands Kroon
Bewoners die zelf een speeltuin inrichten en het gemeentelijk groen vervangen zonder dat daar een gemeenteraad of wethouder aan te pas komt: het kan met steun van Hollands Kroon. 'Het gaat ons om het creëren van saamhorigheid in de …
Lees verder

Zaanse aanpak werkt
De gemeente Zaanstad gaat een pilot omtrent de aanpak van armoede 'wegens succes' omzetten in algemeen beleid. De aanpak is vanaf 2015 als pilot ingezet en is volgens PvdA-wethouder Jeroen Olthof uniek. Sociale wijkteams en jeugdteams zoeken …
Lees verder

Venlo redt tv-beelden omroep
Het archief van de gemeente Venlo gaat de nieuwsuitzendingen van Omroep Venlo bewaren. De omroep werkt sinds 2010 volledig digitaal. Daardoor bestaat het risico dat al het materiaal van de omroep verloren gaat, aangezien alles op één …
Lees verder

Overheid niet geraakt door ransomware-aanval
Nederlandse overheidsinstellingen en vitale sectoren, zoals gas-, water-, en elektriciteitsvoorziening, zijn vooralsnog niet getroffen door ransomware-aanvallen, laat een woordvoerster van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) maandag weten.
Lees verder