Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 9 mei 2017

Consumentenbond: Eenvoudig tot €700 besparen op aankoop fiets

Eenvoudig tot €700 besparen op aankoop fiets

Consumenten die een fiets kopen kunnen €50 tot €700 goedkoper uit zij als zij online goed prijzen vergelijken, blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond. Bij de populairste merken besparen consumenten gemiddeld €350.    

Lees verder

Oproep aan informateur voor aanpak bewerkte voedingsmiddelen

In een brief aan informateur Schippers vragen Consumentenbond, Diabetes Fonds, Hartstichting, Nederlandse Hypertensie Vereniging en de Nierstichting de aandacht van de partijen in het regeringsinformatieproces voor een belangrijke oorzaak van verschillende chronische ziekten gerelateerd aan voeding: de toevoeging van te veel zout, verzadigd vet en suiker in bewerkte voedingsmiddelen.

Lees verder

Hypotheek24 moet van RCC reclame aanpassen

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft de Consumentenbond in het gelijk gesteld in een klacht tegen tussenpersoon Hypotheek24.nl. Op hun website beweerde de bemiddelaar: 'We vergelijken onafhankelijk alle hypotheekverstrekkers en bieden dus altijd de laagste rente'. Onderzoek van de Consumentenbond liet zien dat hier geen sprake van was.

Lees verder

Grote verschillen tussen inkoopsites voor smartphones

Er zitten enorme verschillen tussen inkoopsites van gebruikte mobiele telefoons, zowel in prijzen, voorwaarden als in afhandeling. Dit blijkt uit een prijzenscan en praktijkproef van de Consumentenbond bij 6 inkopers. Ook is niet altijd duidelijk of inkopers de telefoon terugsturen als het bod tegenvalt of als er onenigheid is over de staat van het toestel.

Lees verder

Brief aan de EU: Consumentenbeleid in het hart van Europa

Op 9 mei 2017, 67 jaar nadat Robert Schuman de basis voor de oprichting van de Europese Unie (EU) legde, zullen consumentenorganisaties in Europa, waaronder de Consumentenbond, een ingezonden brief sturen aan de Europese leiders. De boodschap: zet consumenten in het hart van de toekomst van Europa.

Lees verder

Delta informeert te laat en onvolledig over schrappen zenders

De Zeeuwse provider Delta heeft zijn klanten onvoldoende geïnformeerd over het schrappen van een aantal tv-zenders. Delta berichtte zijn klanten te laat over de wijzigingen en meldde niet expliciet dat dit reden is om kosteloos op te zeggen. De Consumentenbond heeft de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt ingelicht.

Lees verder