Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

woensdag 31 mei 2017

Gemeente Lelystad: Buiten eten, gft-bak niet vergeten

Buiten eten, gft-bak niet vergeten
De weersvoorspelling ziet er voor het lange Hemelvaartsweekeinde veelbelovend uit. Echt weer om buiten te genieten van een picknick of barbecue. Handige tip: doe al uw groente- en fruitafval en onbruikbare etensrestjes in een meeneembak of biozak. Leeg de bak of gooi de biozak in de gft-container na het eten. Van al uw gft-afval en etensresten kan namelijk weer groen gas en compost worden gemaakt.
Lees verder

Kom voetballen op de zaterdagmarkt
De grootste voetballers zijn op straat begonnen. Ook in Lelystad zijn er kansen voor iedereen om een groot voetballer te worden. Om dat te stimuleren organiseert de markt samen met het Sportbedrijf Lelystad een grandioos voetbaltoernooi in het Stadshart op drie zaterdagen achter elkaar.
Lees verder

Maatschappelijk middenveld en gemeente zetten zich samen in voor werk
De gemeente hanteert al geruime tijd een extra voorwaarde in de contracten die zij afsluit met private werkgevers om een bescheiden deel van de omzet, waar het contract betrekking op heeft, in te zetten om mensen met een beperkte arbeidsproductiviteit aan werk te helpen. Dit is het zogenaamde Social Return On Investment artikel (SROI). Vergelijkbare afspraken worden nu ook opgenomen in de subsidieovereenkomsten tussen gemeente en maatschappelijk middenveldorganisaties.
Lees verder

Toeristen kunnen informatie halen bij informatiebalie stadhuis
Toeristische informatie is vanaf 1 april 2017 te verkrijgen bij het VVV informatiepunt aan de informatiebalie van het stadhuis. Het informatiepunt van de VVV heeft alle informatie over toeristische bestemmingen. Wethouder Ed Rentenaar heeft de VVV-sticker aangebracht op de toegangsdeur van het stadhuis om het informatiepunt van de VVV officieel te openen.
Lees verder

Wethouder Rentenaar opent gerenoveerde haven Watersportvereniging Het Bovenwater
Op zaterdag 20 mei 2017 werd de gerenoveerde haven bij Watersportvereniging Het Bovenwater geopend door wethouder Ed Rentenaar. De steigers zijn gerenoveerd dankzij financiële steun van de gemeente en veel zelfwerkzaamheid en inzet van de seniorleden. In het weekend werden de regionale wedstrijden Combi Randmeren gehouden voor de jeugd in de Optimist, Splash en laser 4.7.
Lees verder

Buitenwaterspeeltuin zwembad De Koploper feestelijk geopend
Het is nu officieel: Lelystad heeft er een spectaculaire buitenwaterspeeltuin bij. De nieuwe watersensatie van zwembad De Koploper is op woensdag 24 mei 2017 feestelijk geopend. Wethouder Sport, John van den Heuvel, van de gemeente Lelystad spoot met een brandslang de waterspeeltuin open.
Lees verder

Krachtpatsertjes brengt kinderen in contact met hun passie
Lelykracht werkt aan de toekomst van Lelystad. Na Krachtpatsers is de krachtige beweging nu ook gestart met Krachtpatsertjes: een programma voor jonge kinderen van vijf tot en met zeven jaar. Lelykracht gaat deze kinderen helpen bij het vinden van hun passie of talent. Dit kan een sport zijn, maar ook een activiteit op cultureel of educatief gebied. Woensdag 24 mei 2017 hebben de eerste krachtpatsertjes hun zoektocht gestart tijdens een actieve middag in sportcentrum De Koploper.
Lees verder

Politiekids ontvangen diploma
Een tweede lichting politiekids heeft op 24 mei 2017 een diploma in ontvangst mogen nemen. Burgemeester Ina Adema reikte samen met politiechef Ab van Vliet de diploma's uit.
Lees verder

Flevolandse scholieren beklimmen Alpe d'Huez
"Ik denk dat jullie met zijn allen een onvergetelijke ervaring tegemoet gaan." Zo begon burgemeester Ina Adema, haar toespraak kort voor vertrek. "Een ervaring waarbij niet opgeven centraal staat." Op vrijdag 26 mei 2017 is Flevoland Fietst Tegen Kanker voor het vijfde jaar op rij naar Frankrijk vertrokken. Ruim honderd studenten van het MBO College Flevoland, Scholengemeenschap Lelystad, De Anger uit Lelystad en Groenhorst Almere reisden af naar de Alpe d'Huez om daar de berg te beklimmen en vrijwilligerswerk te doen.
Lees verder

Hoogste bieder mag plan ontwikkelen op kavel in HanzePark
De gemeente Lelystad biedt een voor woningbouw te ontwikkelen bouwkavel aan in het nabij het stadscentrum liggende HanzePark. In totaal kunnen op deze kavel minimaal 40 en maximaal 45 appartementen worden gebouwd. Geïnteresseerde marktpartijen kunnen tot en met woensdag 28 juni 2017 een schetsplan indienen en een bod doen.
Lees verder

Holland Immo Group koopt op voorhand 42 SliM Appartementen in Lelystad
Aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen Holland Immo Group heeft op de Vastgoedbeurs Provada in RAI Amsterdam een overeenkomst gesloten met de Lelystadse ontwikkelaar ReadyforLiving en exploitant SliM Appartementen voor de koop en langjarige verhuur van 42 nieuwbouw vrije sector huur appartementen in de wijk HanzePark.
Lees verder

Mevrouw Wegner viert honderdste verjaardag
Mevrouw Wegner vierde woensdag 31 mei 2017 haar honderdste verjaardag. Burgemeester Ina Adema ging bij de jarige Lelystedelinge op bezoek om haar te feliciteren en een bloemstuk te overhandigen.
Lees verder

Kadernota 2018-2021 vastgesteld
De raad van Lelystad heeft dinsdagavond 30 mei 2017 de Kadernota 2018-20121 vastgesteld, daarbij werden 8 amendementen en 13 moties aangenomen. De kadernota bevat de door het college voorgestelde beleidsmatige en financiële kaders voor de in het najaar op te stellen programmabegroting.
Lees verder

Plaatsing 'flitskasten' aangevraagd bij Openbaar Ministerie op verkeersonveilige locaties
Op een aantal locaties wordt structureel te hard gereden, wat direct leidt tot verkeersonveiligheid. Het college werkt daarom, in samenwerking met de provincie, de politie en het Openbaar Ministerie (OM), mee om op twee locaties een 'flitskast' te plaatsen.
Lees verder