Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

woensdag 10 mei 2017

Gemeente Lelystad: Provincie, gemeente en Lelystad Airport geven gezamenlijk airportkrant uit

Provincie, gemeente en Lelystad Airport geven gezamenlijk airportkrant uit
Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad werken samen aan realisatie van de nieuwste luchthaven van Nederland. Dat willen deze partijen laten weten in een komende week huis-aan-huis in Flevoland te bezorgen krant, als bijlage bij het lokale huis-aan-huisblad. De krant informeert over de verschillende aspecten die bij de uitbreiding van Lelystad Airport komen kijken.
Lees verder

Echtpaar d'Haen 60 jaar getrouwd
Leny en Klaas d'Haen vierden donderdag 4 mei 2017 hun 60-jarige huwelijk. Burgemeester Ina Adema ging bij het paar op bezoek om ze te feliciteren en een bloemstuk te overhandigen.
Lees verder

Factsheet geeft uitleg over toekomstige vliegroutes Lelystad Airport
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft een factsheet uitgebracht, die uitleg geeft over de vertrek- en naderingsroutes van passagiersvluchten vanaf en naar Lelystad Airport, nadat deze in april 2019 daarvoor in gebruik is genomen. Met de factsheet geeft staatssecretaris Dijksma gehoor aan de vraag vanuit het oosten en noorden van het land om duidelijkheid en goede communicatie over de vliegroutes, wachtgebieden en hoogtes. Bewoners vreesden voor overlast en hinder van het over hun woongebied komend vliegverkeer.
Lees verder

Inditex bouwt distributiecentrum op Lelystad Airport Businesspark
Inditex, een van 's werelds grootste modeverkopers, gaat in Lelystad een nieuw distributiecentrum bouwen. De bouw vergt een aanvangsinvestering van ca. € 100 miljoen. Op het in ontwikkeling zijnde Lelystad Airport Businesspark (LAB), grenzend aan de luchthaven die in april 2019 als twin-airport van Schiphol met passagiersvluchten start, neemt Inditex in eerste instantie een kavel van 35 hectare af.
Lees verder

Inditex bouwt distributiepunt in Lelystad
Inditex, een van 's werelds grootste modeverkopers, gaat in Lelystad een nieuw distributiepunt bouwen. Het distributiepunt vormt een aanvulling op de activiteiten van 'Inditex Central Logistics Platforms' in Spanje. De bouw vergt een aanvangsinvestering van ca. € 100 miljoen. Op het in ontwikkeling zijnde Lelystad Airport Businesspark (LAB), grenzend aan de luchthaven die in april 2019 als twin-airport van Schiphol met passagiersvluchten start, neemt Inditex in eerste instantie een kavel van 35 hectare af.
Lees verder

4 en 5 mei in Lelystad
Op 4 mei vond in het Stadspark de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst plaats. Op 5 mei werden in het Lelycentre de lopers van AV Spirit en Stichting sport en integratie Lelystad met het bevrijdingsvuur verwelkomd door burgemeester Ina Adema.
Lees verder

Eerste begrotingssessie mobiel stadskantoor goed bezocht
Om het gesprek met Lelystedelingen aan te gaan is gemeente Lelystad in april gestart met een mobiel stadskantoor. In de maand april stonden de sessies in het teken van veiligheid. In mei en juni gaat de gemeente het gesprek met inwoners aan over de gemeentebegroting: het geld van Lelystad.
Lees verder

Gemeente Lelystad vlagt vandaag voor jubilerend Rode Kruis
​Het Rode Kruis bestaat dit jaar 150 jaar. Om aandacht te vragen voor dit jubileum heeft het Rode Kruis alle Nederlandse gemeenten gevraagd de Rode Kruisvlag een of meerdere dagen te hijsen bij het gemeente- of stadhuis.
Lees verder

Opening Multifunctionele Accommodatie (MFA) Warande
Op maandag 8 mei vond de officiële opening van de MFA Warande plaats, waarbij het Integraal Kind Centrum het gebouw officieel in gebruik nam. Wethouders Ed Rentenaar en Jop Fackeldey namen samen met de kinderen symbolisch afscheid van het oude schoolgebouw en liepen daarna, onder luid gezang van een nieuw Warandelied, naar het nieuwe gebouw.
Lees verder

Provincie, gemeente en Lelystad Airport geven gezamenlijke Airportkrant uit
Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad werken samen aan de realisatie van de nieuwste luchthaven van Nederland. In een deze week huis-aan-huis in Flevoland uitgegeven informatiekrant kunnen inwoners van Flevoland uitgebreid lezen over de verschillende aspecten die bij de uitbreiding van Lelystad Airport komen kijken. Gedeputeerde Jaap Lodders, wethouder Jop Fackeldey en luchthavendirecteur Hanne Buis kregen de eerste exemplaren uitgereikt, uit handen van Ron Peters, directeur van RON Media, het project- en mediabureau dat de uitgave in opdracht van de drie partijen heeft verzorgd.
Lees verder

Lokale politiek, iets voor mij?
Jij hebt altijd een mening! Je woont in Lelystad en hebt een mening over besteding van subsidies, bent in voor een bruisend stadshart, hebt inspiratie voor de kustlijn en weet een oplossing voor de hondenpoep. Kortom, je ziet kansen en mogelijkheden om onze stad mooier, socialer en leefbaarder te maken. Je bruist van ideeën over hoe het òòk kan, gebruik je energie voor de lokale politiek!
Lees verder

Maak een virtuele tour langs 'hot spots' van nieuwe luchthaven
Lelystad Airport, provincie en gemeente bieden geïnteresseerden de mogelijkheid om een virtuele tour te maken en zo een kijkje te nemen in de toekomst van de nieuwste luchthaven van Nederland. Met behulp van interactieve 'bolfoto's' kunt u op 6 verschillende locaties 360 graden rond kijken op en rondom het luchthaventerrein.
Lees verder

Eerste 3 mensen met afstand tot arbeidsmarkt aan de slag op Lelystad Airport
In het najaar van 2015 zijn de directie van Lelystad Airport en Werkbedrijf Lelystad een partnerschap aangegaan. Doel hiervan is om de luchthavenontwikkeling te benutten en waar mogelijk kansen op arbeid te bieden aan lokale arbeidskrachten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inmiddels zijn de drie eerste kandidaten aan de slag gegaan onder de vleugels van bouwbedrijf Dura Vermeer. Het gaat om een projectsecretaresse en twee poortwachters.
Lees verder

Campagne GFT-afval: er zit energie in een appel
HVC houdt dit voorjaar een campagne over het scheiden van gft-afval en etensresten. Als onderdeel van de campagne gaat een promotieteam langs supermarkten in Lelystad om met inwoners in gesprek te gaan over het belang van het scheiden van gft-afval en etensresten. Het HVC promotieteam bezoekt zaterdag 13 mei 2017 de Albert Heijn (Neringpassage 127) en de weekmarkt in het Stadshart van 10.30 tot 15.30 uur.
Lees verder