Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 16 mei 2017

Gemeente Lelystad: Winnaars Kunstcongres regio Midden exposeren bij Concern voor Werk

Winnaars Kunstcongres regio Midden exposeren bij Concern voor Werk
Wethouder Janneke Sparreboom heeft samen met de kunstenaars Alice Kerckhaert, Ineke van Os, Joachim Plas en Margreth de Oliveira Lima een expositie bij Concern voor Werk te Lelystad geopend.
Lees verder

Invoering Wet innovatie en kwaliteit kinderopvang noopt tot nieuw gemeentebeleid
De gemeente wordt verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van kindplaatsen bij de kinderopvang voor kinderen van wie één ouder werkt of van wie beide ouders niet werken. De gemeente moet haar beleid en subsidieregels hierop aanpassen.
Lees verder

Grotere slaagkans 'gewone' woningzoekenden in 2017
In 2016 ondervonden reguliere woningzoekenden die op basis van hun inschrijfduur een woning krijgen toegewezen de nadelen van enerzijds een afname van het woningaanbod en anderzijds een toename van het aantal woningzoekenden dat met voorrang een huurwoning kreeg toegewezen. Dat blijkt uit de 'Rapportage Woonruimteverdeling 2016' van Centrada. De verwachtingen voor 2017 zijn gunstiger. Dan neemt het aantal 'urgenten' af en levert Centrada naar verwachting nieuwbouw huurwoningen op.
Lees verder

Verbetering financiële positie Stichting SchOOL noodzakelijk
Het college van Lelystad heeft kennis genomen van de jaarlijkse begroting van Stichting SchOOL en heeft geconstateerd dat alle inspanningen tot nu toe niet hebben geleid tot een gezonde financiële positie van Stichting SchOOL. Het college maakt zich al een aantal jaren zorgen over die financiële positie. Eerder heeft het college weliswaar ingestemd met een afname van het eigen vermogen, maar wel met een verbetering van de financiën in het vooruitzicht.
Lees verder

Leerlingen Triangel op bliksemstage bij gemeente Lelystad
Op woensdag 10 mei 2017 ging een aantal leerlingen van basisschool de Triangel op bliksemstage bij de gemeente Lelystad. Dit schooljaar heeft de gemeente Lelystad samen met de onderwijspartners uit het basis- en voortgezet onderwijs extra aandacht voor loopbaanoriëntatie. Dit doen zij samen met JINC. JINC Flevoland helpt jongeren die opgroeien in Almere en Lelystad op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt.
Lees verder

Lelystad genomineerd voor Nationale Citymarketing Trofee 2017
Lelystad is genomineerd voor de Nationale Citymarketing Trofee 2017 in de categorie gemeenten tot 120.000 inwoners. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing in Emmen op 12 juni 2017.
Lees verder

Muzikanten/bands gezocht voor '50 jaar popmuziek in Lelystad'
Met het evenement '50 jaar popmuziek in Lelystad' speelt Poppodium Underground samen met Stichting Utopodium in op het 50-jarig bestaan van de stad. Zaterdag 23 september 2017 staat in Underground een jubileumavond op het programma met live muziek van Lelystadse artiesten en bands van vroeger en nu, met hopelijk ook veel reünies van Lelystadse pophelden. De aanvang is 21.00 uur (deuren geopend vanaf 20.00 uur), de entree is gratis.
Lees verder

Batavia Stad Fashion Outlet groter dan ooit
De uitbreiding van Batavia Stad Fashion Outlet aan de Lelystadse kust is vrijdag 12 mei 2017 officieel geopend. Hiermee zijn 45 winkels en een hoogwaardig Italiaans restaurant toegevoegd aan het centre. Nieuwe merken als Samsonite, G-Star en Marlies Dekkers zijn aan het merkenportfolio toegevoegd.
Lees verder

Lelystad Airport gaat brandweerzorg zelf uitvoeren
De voorgenomen samenwerking tussen Lelystad Airport en Veiligheidsregio Flevoland, waarbij de veiligheidsregio de brandweerzorg op het vliegveld zou gaan verzorgen, zal niet door gaan. Deze conclusie is in gezamenlijkheid getrokken. Lelystad Airport kiest er uit financiële overwegingen voor de brandweerzorg zelf uit te voeren.
Lees verder

Promotieteam HVC in Lelystad voor campagne gft en etensresten
HVC houdt dit voorjaar een campagne over het scheiden van gft-afval en etensresten. Als onderdeel van de campagne bezocht een promotieteam van HVC afgelopen zaterdag de Albert Heijn en de weekmarkt in het Stadshart. Wethouder Elly van Wageningen versterkte het promotieteam en ging met het winkelende publiek in gesprek over de mate waarin en de manier waarop men gft en etensresten scheidt. De wethouder en het promotieteam deelden appels uit als dank voor het gesprek.
Lees verder

Mogelijk bruin kraanwater als gevolg van bluswerkzaamheden
Als gevolg van de bluswerkzaamheden bij de grote brand aan de Sluisweg op het voormalig werkeiland, kan er in de omgeving bruin water uit de kraan komen. Dit is niet schadelijk voor de volksgezondheid. Geadviseerd wordt om dit water weg te laten spoelen en de kraan door te laten lopen tot er weer helder water uit de kraan komt.
Lees verder

Update: Deel Houtribdijk gesloten als gevolg van brand
Als gevolg van de brand in een oud PTT gebouw op het voormalig werkeiland Lelystad-Haven is een deel van de Houtribweg (tussen gemaal Wortman en de Ringdijk) nog altijd afgezet. Verkeer naar Lelystad Haven wordt geadviseerd om via de Knardijk te rijden.
Lees verder

Update: Houtribweg vanaf circa 22:00 uur weer open
De brand aan de Sluisweg op het voormalige werkeiland is geblust. Naar verwachting gaat het als gevolg van de brand afgezette deel van de Houtribweg rond 22:00 uur weer open. De directe omgeving van het door brand getroffen voormalige PTT-gebouw blijft afgezet in verband met onderzoek naar mogelijke asbesthoudende deeltjes. De nabij gelegen bushalte is om diezelfde reden tijdelijk uit de route genomen.
Lees verder

Lelystad neemt geluidmeetsysteem rond Lelystad Airport in gebruik
Lelystad heeft in het buitengebied ten noorden van de luchthaven een eerste geluidmeetsysteem in gebruik genomen. Het systeem legt de geluidsbijdrage vast van vliegtuigen, zowel vluchten van en naar Lelystad Airport als van Schipholverkeer.
Lees verder