Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 16 mei 2017

Het Koninklijk Huis: Koningin Máxima onthult nieuwe roos bij 50-jarig jubileum Rosarium Winschoten

Koningin Máxima onthult nieuwe roos bij 50-jarig jubileum Rosarium Winschoten
Hare Majesteit Koningin Máxima onthult en doopt dinsdagmiddag 13 juni een nieuwe roos tijdens een landelijk symposium van de Nederlandse Rozenvereniging en de gemeente Oldambt in het Rosarium in Winschoten. De roos is ontwikkeld ter ere van het vijftigjarig bestaan van het Rosarium en het daarvoor door de gemeente Oldambt uitgeroepen Jaar van de Roos.
Lees verder

Geloofsbrieven ambassadeurs Mongolië en Turkmenistan
Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 17 mei op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van Mongolië, Z.E. Od Och, en de ambassadeur van de Republiek Turkmenistan, Z.E. Ata Oveznepesovich Serdarov.
Lees verder

Prins Maurits bij viering 350 jaar Slag op de Medway
Zijne Hoogheid Prins Maurits van Oranje-Nassau, van Vollenhoven woont op 8 juni festiviteiten bij ter nagedachtenis aan de Slag op de Medway. In juni wordt in de Engelse stad Chatham de succesvolle Nederlandse aanval in 1667 op de Engelse oorlogsvloot en scheepswerven herdacht.
Lees verder