Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 11 mei 2017

Het Koninklijk Huis: Prinses Beatrix reikt Zilveren Anjers uit

Prinses Beatrix reikt Zilveren Anjers uit
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden reikt woensdagochtend 14 juni 2017 de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De onderscheidingen worden uitgereikt aan Jan Buisman uit Den Haag, Elise Wessels - van Houdt uit Amsterdam en Pieter Breuker uit Feanwâlden.
Lees verder

Koningin Máxima bij seminar over bescherming onderwijs in conflictsituaties
Hare Majesteit Koningin Máxima woont vrijdagochtend 19 mei in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling de opening bij van het internationale seminar 'Law, Education and the SDG's'. Het seminar vindt plaats in The Hague Institute for Global Justice. Hare Hoogheid Sheikha Moza bint Nasser uit Qatar, oprichter van de stichting Education Above All en pleitbezorger van de VN ontwikkelingsdoelen, houdt een keynote speech.
Lees verder

Koning opent internationaal fietscongres Velo-city 2017
Zijne Majesteit de Koning opent dinsdagochtend 13 juni 2017 in Nijmegen de Global Cycling Summit: Velo-city 2017. Het congres staat in het teken van kennisdeling en -uitwisseling over fietsinfrastructuur, fietsbeleid en duurzame mobiliteit. Het meerdaagse congres wordt georganiseerd door de steden Arnhem en Nijmegen in samenwerking met de European Cyclists' Federation (ECF) en de provincie Gelderland.
Lees verder