Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

woensdag 31 mei 2017

Ministerie van Defensie: Geluidsopnamen De Punt geven geen onrechtmatig optreden aan

Geluidsopnamen De Punt geven geen onrechtmatig optreden aan
Tijdens de bevrijdingsactie van de trein bij De Punt in 1977 zijn verschillende geluidsopnamen gemaakt. Diverse media haalden vanmiddag passages aan uit het transcript.
Lees verder

Medaille voor omgekomen vredesmilitairen
De 2 Nederlandse militairen die vorig jaar juli in de omgeving van Kidal in Mali omkwamen, kregen gisteren postuum de Dag Hammerskjöld-medaille. Met de uitreiking herdacht de Verenigde Naties wereldwijd de blauwhelmen (militairen, politiemedewerkers en burgers in dienst van de VN) die tijdens een missie omkwamen. Sinds 1948 zijn dat er al meer dan 3500. Vorig jaar kwamen 117 peacekeepers om.
Lees verder

Weekoverzicht Defensieoperaties
Eenheden van Defensie in het Caribisch gebied ruimden olie op op Bonaire. Dat gebeurde op verzoek van Stichting Natuurparken Bonaire. Zo'n 30 landmachtmilitairen, gehuld in beschermende kleding, verwijderden het kleverige goedje in de Lagun aan de oostkust van Bonaire. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 22 tot 29 mei.
Lees verder

Geen arbeidsvoorwaardenakkoord Defensie
De vakcentrales voor Defensiepersoneel hebben vandaag laten weten het eindbod van Defensie niet te accepteren.
Lees verder

Koninklijke eremetaal voor scheidende directeur NIMH
'Het heeft zijne majesteit de koning behaagt…' Scheidend directeur van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) Piet Kamphuis werd gistermiddag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde tijdens zijn afscheid. Hij kreeg het eremetaal uit handen van Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp.
Lees verder