Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zaterdag 13 mei 2017

Ministerie van Defensie: Meiden mee naar zee

Meiden mee naar zee
Meer dan 150 meiden in de leeftijd van 15 tot en met 28 jaar hebben vandaag meegevaren aan boord van het amfibisch transportschip Zr. Ms. Rotterdam. Tijdens deze jaarlijkse Meidenvaardag maakten de jonge vrouwen kennis met de Koninklijke Marine, inclusief de traditionele rijstmaaltijd, oftewel 'Blauwe Hap'.
Lees verder

Wetenschappelijke raad: veiligheidssituatie vraagt om serieuze Defensie-investeringen
'Nederland heeft het qua budgettaire inspanning laten afweten.' Daarom moeten de uitgaven voor Defensie in vooraf bepaalde stappen naar 2% van het Bruto Nationaal Product in 2024. Dit vindt de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR) volgens een vandaag gepubliceerd rapport.
Lees verder

Nederland bewaakt voor het eerst Benelux-luchtruim
Nederlandse F-16's bewaken 4 maanden het luchtruim van België, Luxemburg en Nederland. Het detachement op Vliegbasis Leeuwarden nam de zogenoemde Quick Reaction Alert (QRA) vandaag over van de zuiderburen. Nederland is daarmee voor de eerste keer verantwoordelijk voor de bewaking van het hele Benelux-luchtruim.
Lees verder

Zr. Ms. Evertsen ter afschrikking in Baltische Zee
Luchtverdedigings- en commandofregat  Zr. Ms. Evertsen heeft zich gisteravond aangesloten bij de Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1). Dit vlootverband, dat  variërend uit 6 tot 10 schepen bestaat, vaart in de Baltische Zee vanwege de verslechterde veiligheidssituatie aan de oostgrens van het NAVO-verdragsgebied.
Lees verder

High fives verzamelen op Landmachtdagen
Met het puntje van zijn tong uit zijn mond, en een flinke hamer in de hand slaat de 4-jarige Jayden een spijker in een groot blok hout. Althans, hij doet een poging. De spijker gaat krom het blok in, maar soldaat der 2e klasse Dave vindt het goed genoeg. Juichend geeft hij de kleuter, in camouflage-outfit, een high five.
Lees verder