Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 9 mei 2017

Ministerie van Defensie: Middendorp: nog steeds haat en oorlog

Middendorp: nog steeds haat en oorlog
"Het feit dat wij nu vrij zijn en die vrijheid vieren, wil niet zeggen dat de gruwelen van toen niet meer bestaan. Nog steeds is er haat, nog steeds is er oorlog." Dat zei Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp vandaag tijdens het Bevrijdingsdefilé in Wageningen. Daar vindt elk jaar de herdenking van de capitulaties plaats.
Lees verder

Landmachtdagen van start met eerste schoolbezoeken
Militairen hebben vandaag de Landmachtdagen 2017 afgetrapt met de eerste bezoeken aan basisschoolgroepen 7 en 8. Met zoveel mogelijk mensen vraagt de landmacht deze week aandacht voor het werk van de krijgsmacht in het algemeen en de landmacht in het bijzonder.
Lees verder

10 jaar strategisch militair transport smaakt naar meer
Na 10 jaar is het weer hoog tijd dat Europa verder kijkt. Dat zei minister Jeanine Hennis-Plasschaert vandaag in Eindhoven bij het 2e lustrum van het Movement Coordination Centre Europe (MCCE). Ze pleitte voor meer Europese versterking op logistiek gebied om de steeds onveiligere wereld het hoofd te bieden.
Lees verder

Weekoverzicht Defensieoperaties
Nederlandse F-16's keerden na 4 maanden terug van de Baltic Air Policing missie. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 2 tot 9 mei.
Lees verder

Defensieministers anti-ISIS coalitie bijeen in Kopenhagen
Het optreden tegen terreurorganisatie ISIS stond vandaag hoog op de agenda in Kopenhagen. Het onderwerp werd uitvoerig besproken door minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en haar collega's van Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Irak, Italië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Spanje, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De bondgenoten en partners...
Lees verder