Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 16 mei 2017

Ministerie van Defensie: Samen genieten op thuisfrontcontactdag

Samen genieten op thuisfrontcontactdag
Zo'n 850 familieleden, geliefden en vrienden van uitgezonden militairen en de Nationale Politie kwamen vandaag op Vliegbasis Gilze-Rijen bijeen tijdens de thuisfrontcontactdag 'We@Home'.
Lees verder

Helikopters trainen operaties 'onder hoge dreiging'
Vliegers van het Defensie Helikopter  Commando oefenen deze week het optreden onder hoge dreiging. Dat gebeurt vanaf Vliegbasis Deelen in de omgeving van Arnhem. Helikopters kunnen zeer laag overkomen.
Lees verder

Postuum Bronzen Kruis voor Korea-held Slager
"Tijdens zijn inzet in Korea heeft korporaal Pieter Berend Slager op de meest loffelijke wijze blijk gegeven van een moedig en beleidvol optreden. Daarom heeft het Zijne Majesteit behaagd hem - postuum - het Bronzen Kruis toe te kennen." Dat zei minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert vandaag in Schaarsbergen bij de overhandiging van het ereteken aan mevrouw Dijkhuizen, de schoonzus van...
Lees verder

SUIT brengt operaties virtueel tot leven
Alleen het zand en de brandende zon in je gezicht ontbreken. Voor de rest is het alsof je echt rondloopt in de straten van het Malinese Gao, waar je over een paar weken op uitzending bent. Tijdens de Landmachtdagen is het nieuwe, virtuele trainingssysteem SUIT gepresenteerd in het Nationaal Militair Museum.
Lees verder

Rapport NIDV: Meer investeringen in marinebouw noodzakelijk
Defensie moet ambitieus investeren in de Koninklijke Marine. Alleen dan blijft de kennis van de marine-industrie up-to-date. Dat staat in een rapport gemaakt in opdracht van onder meer de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert nam het gisteren in ontvangst.
Lees verder