Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

maandag 29 mei 2017

Ministerie van Defensie: Vliegende wapeninstructeurs boven Nederland

Vliegende wapeninstructeurs boven Nederland
Maar liefst 16 jachtvliegers opereren momenteel vanaf Vliegbasis Leeuwarden voor de Fighter Weapons Instructor Training (FWIT). Deze hoogwaardige praktijktraining begon vorige week. Vliegers leren onder meer alles over de wapens aan boord en de tactieken om ze te gebruiken tijdens luchtoperaties.
Lees verder

Prins Maurits bezoekt jungletraining
Prins Maurits bezocht afgelopen weekend de jungletraining van het Korps Mariniers en 11 Luchtmobiele Brigade in Belize. In de verzengende, vochtige hitte van het Belizaanse oerwoud bekwamen de militairen zich in het overleven, verplaatsen en tactisch opereren in de jungle. Ook vindt de Jungle Warfare Instructor Course plaats.
Lees verder

Weekoverzicht Defensieoperaties
2 Russische gevechtsvliegtuigen vlogen tot 3 keer toe vlak langs Zr. Ms. Evertsen. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 15 tot 22 mei.
Lees verder

Onder water in- en uitstappen op Zr. Ms. Zeeleeuw
Een FRISC brengt, vanaf Zr. Ms. Pelikaan, het strategisch transportschip van de marine in het Caribisch gebied,  kikvorsmannen naar onderzeeboot Zr. Ms. Zeeleeuw. Het zijn Maritime Special Operatons Forces-eenheden van het Korps Mariniers. Als ze aan boord zijn, daalt de onderzeeboot tot net onder het zeeoppervlak af, zodat de 'kikkers' beurtelings de verschillende drills kunnen uitvoeren. Want...
Lees verder

Defensietop stelt Koning op de hoogte van actuele zaken
Koning Willem-Alexander is vandaag onder meer bijgepraat over de huidige operaties waaraan Defensie deelneemt. Daarnaast is hij geïnformeerd over de transitie om de krijgsmacht toekomstbestendig te maken.
Lees verder