Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

maandag 29 mei 2017

Ons Oranje! Pröpper en Van Ginkel: Altijd samen, maar nooit in Oranje

Pröpper en Van Ginkel: Altijd samen, maar nooit in Oranje
Davy Pröpper en Marco van Ginkel voetballen al hun hele leven samen en zijn goede vrienden, maar het wachten blijft op hun eerste gezamenlijke optreden in het Nederlands elftal. Ook nu, in de aanloop naar de interlands tegen Marokko, Ivoorkust en Luxemburg, lukt het weer niet. Pröpper en Van Ginkel werden beide opgeroepen door de nieuwe bondscoach Dick Advocaat. De eerste meldde zich deze week keurig in het trainingskamp van Oranje in Noordwijk, maar Van Ginkel moest zich met een blessure afmelden. Gaat het er ooit nog van komen, samen in Oranje? Davy Pröpper speelde vier interlands voor Oranje, maar nooit samen met maatje Marco van Ginkel.
Lees verder

Oranje begonnen aan trainingskamp in Portugal
Zondagochtend is Oranje begonnen aan het trainingskamp in Portugal. Tot en met zaterdag worden de tenten opgeslagen in Lagos. Woensdag speelt het team een oefeninterland in en tegen Marokko. Naast de twaalf spelers die eerder deze week een trainingsstage afwerkten in Noordwijk, was ook Wesley Hoedt van de partij. De verdediger meldde zich eerder bij Oranje omdat hij vanwege een schorsing niet in actie zal komen tijdens de laatste competitiewedstrijd van zijn club Lazio. Zondagavond sluiten Vincent Janssen en de Ajacieden Davy Klaassen, Matthijs de Ligt, Kenny Tete, Joël Veltman en Nick Viergever aan bij Oranje. Maandag en dinsdag wordt er nog getraind op Portugese bodem. Dinsdagavond zal Oranje in het vliegtuig stappen naar Marokko. De oefeninterland in Agadir begint om 19.30 uur (Nederlandse tijd) en wordt live uitgezonden op SBS 6. De warming-up. De doelmannen Sergio Padt en Jeroen Zoet werden onder handen genomen door keeperstrainer Frans Hoek. De eerste training in Portugal werd afgesloten met een positiespel.
Lees verder

Davy Klaassen niet inzetbaar tegen Marokko
Interim-bondscoach Fred Grim kan voor de oefeninterland tegen Marokko aanstaande woensdag niet beschikken over Davy Klaassen. De Ajax-middenvelder heeft last van een knieblessure. De kwetsuur valt mee. Klaassen hoopt een dag later alsnog aan te sluiten voor de voorbereiding op de wedstrijd tegen Ivoorkust op 4 juni en het WK-kwalificatieduel tegen Luxemburg (9 juni) die allebei in de Rotterdamse Kuip worden gespeeld. De andere Ajacieden - Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Nick Viergever en Kenny Tete - meldden zich zondag al wel in het trainingskamp van Oranje in het Portugese Lagos. Zij kregen een aantal dagen extra rust om te herstellen van de verloren Europa League-finale tegen Manchester United. Aké en Cillessen Ook Nathan Aké en Jasper Cillessen hebben zich bij de groep gevoegd en maandag meegetraind. Aké zag zaterdag vanaf de bank hoe zijn club Chelsea de Cupfinal verloor van stadgenoot Arsenal.  — Chelsea-verdediger Nathan Aké meldde zich na de verloren Cupfinal tegen Arsenal bij Oranje en trainde maandag al mee. Jasper Cillessen kwam wel met een prijs naar Portugal. De doelman stond in de basis bij FC Barcelona dat voor de derde keer op rij de Copa del Rey won, dit keer door Alaves met 3-1 te verslaan.
Lees verder