Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 14 mei 2017

Provincie Overijssel: Scholieren Hardenberg spelen Democratiespel

Scholieren Hardenberg spelen Democratiespel
@Henk_Dogger @gemhardenberg @AnneGroenLinks2 @SakeChristiaan @brinkster20 @ArjenRoelofs @SMAHanssen @ProDemos
Lees verder

CdK Ank Bijleveld-Schouten benoemt waarnemend burgemeesters in Ommen, Losser en Twenterand
Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten heeft drie waarnemend burgemeesters aangesteld. De heer G.A.A.Verkerk wordt waarnemer in Ommen, de heer J.P.Gebben wordt waarnemer in Losser en mevrouw A.E.H. van der Kolk gaat aan de slag als waarnemend burgemeester in Twenterand. De heer Gebben en mevrouw Van der Kolk zijn vanmiddag door de commissaris beëdigd. De heer Verkerk zal, wegens verblijf in het buitenland op een later moment beëdigd worden. De waarnemend burgmeesters zullen half mei in hun nieuwe gemeente beginnen
Lees verder

Veel online kijkers voor Bevrijdingsfestival Overijssel
De 27ste editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle trok ook dit jaar weer veel bezoekers. 125.000 bezoekers vierden afgelopen vrijdag hun vrijheid met de feestelijke programmering op Bevrijdingsfestival Overijssel. Online keken op 5 mei zo'n 100.000 kijkers mee via de livestream van www.jijenoverijssel.nl. Platform JIJ&Overijssel heeft, net als voorgaande jaren, digitaal flink uitgepakt tijdens het Bevrijdingsfestival: een 12 uur durende live registratie vanaf het hoofdpodium en podium Abbott.
Lees verder

Leefbaarheid en veiligheid verbeteren door samen te handhaven
Al 25 jaar krijgt de leefbaarheid en veiligheid op- en om het vaarwater in de Kop van Overijssel extra aandacht van de provincie Overijssel, Rijkswaterstaat, gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland, waterschap Drents Overijsselse Delta, Politie, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Sportvisserij Oost-Nederland en Rijkswaterstaat.
Lees verder

Sleuteloverdracht aan winnaar boerderij
Op 17 mei maakt gedeputeerde Monique van Haaf de winnaar bekend van het project Buitenkansen en zal zij de sleutel overhandigen van de boerderij aan de Spijkerweg 1 in Stegeren.
Lees verder

Europese subsidie goed voor economie en leefbaarheid Oost-Nederland
D66 Europarlementariër Van Miltenburg kreeg  uit handen van gedeputeerde Traag van provincie Overijssel het eerste exemplaar aangeboden van de terugblik op het EFRO Programma 2007-2013 'Europa werkt in Oost-Nederland'.
Lees verder