Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 28 mei 2017

Provincie Overijssel: Slim systeem maakt zelf samenvatting sportwedstrijd

Slim systeem maakt zelf samenvatting sportwedstrijd
Een samenwerkingsverand met een o.a. een start-up van de Universiteit Twente, hogeschool Saxion en Roessingh Research & Development heeft  een intelligent systeem voor videoanalyse  ontwikkeld dat in staat is om zonder menselijke hulp samenvattingen te maken van wedstrijden in de amateursport.
Lees verder

Toekomstige vakmensen beschikken over meest actuele technische kennis
De technische industrie maakt momenteel grote veranderingen door waardoor een tekort aan technische vakmensen dreigt te ontstaan. Dankzij nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheden in Overijssel verbetert de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt aanzienlijk.
Lees verder

Provinciehuis 25 en 26 mei gesloten
Het provinciehuis is wegens Hemelvaartsdag op donderdag 25 en vrijdag 26 mei gesloten.
Lees verder

Website 27 mei 's nachts minder beschikbaar
Zaterdag 27 mei van 00:00 uur tot 07:00 uur is www.overijssel.nl minder beschikbaar wegens onderhoud.
Lees verder

Meer verkeer op provinciale wegen
In 2016 is de verkeersintensiteit gemiddeld met 2,8% gegroeid ten opzichte van het jaar ervoor. Op werkdagen nog wat meer, met 3,1%. Ook is er weer meer vrachtverkeer, een toename van 3,6%. Op bijna alle provinciale wegen werd het drukker in 2016. De toename van het verkeer heeft ook tot gevolg dat er weer meer files staan.
Lees verder