Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 11 mei 2017

Provincie Zeeland: Kustprovincies bezorgd over scheepswrakken langs Nederlandse kust

Kustprovincies bezorgd over scheepswrakken langs Nederlandse kust

De Provincie Zeeland is een van de provincies die zich zorgen maakt over de honderden historische scheepswrakken die langs de Nederlands kust op de bodem van de zee liggen. De onderwatervindplaatsen dreigen te verdwijnen door natuurlijke erosie. Het Rijk kan mogelijkheden scheppen in onder andere de erfgoedwet. 

Lees verder

Buitenwallen van Sluis: extra beleving voor inwoners en (dag) toeristen

De Provincie Zeeland, waterschap Scheldestromen, gemeente Sluis en Het Zeeuwse Landschap hebben de afgelopen maanden de Buitenwallen van Sluis voor mensen, dieren en planten aantrekkelijker gemaakt. De hoge delen van de buitenste omwalling zijn hoger gemaakt en de lage delen, de voormalige grachten, lager. Zo zijn de Buitenwallen weer beter zichtbaar in het landschap. Op 10 mei 2017 zijn de Buitenwallen feestelijk heropend door de bestuurders van de betrokken organisaties.

Lees verder

Nieuwe provinciale welkomstborden

Binnenkort verschijnen langs de toegangswegen naar Zeeland nieuwe welkomstborden. Het ontwerp van de huidige borden was gedateerd en aan vervanging toe. De nieuwe borden zijn onderdeel van de 'Zeeland, land in zee' stijl voor de promotie van Zeeland. Burgemeester Gerard Rabelink en gedeputeerde Jo-Annes de Bat lieten woensdag 10 mei 2017 een preview zien van het eerste bord op de grens met Zuid-Holland.

Lees verder