Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 14 mei 2017

Provincie Zuid-Holland: N460: Lichtgevende belijning fietspad voor meer veiligheid

N460: Lichtgevende belijning fietspad voor meer veiligheid
De lichtgevende belijning op fietspaden moet zorgen voor meer veiligheid en oriëntatie in het donker. De provincie Zuid-Holland is gestart met de proef FloWithDGlow op het fietspad van de N460.
Lees verder

Inloopavond oeververvanging Rijn-Schiekanaal / Haagse Trekvliet
Op woensdag 10 mei houdt de provincie een inloopavond over de oeververvanging van een deel van het Rijn-Schiekanaal en de Haagse Trekvliet tussen Delft en Den Haag. Deze avond vindt plaats bij de gemeentewerf van Rijswijk, Steenplaetsstraat 2A in Rijswijk.
Lees verder

Voorlopig advies: handhaaf huidige geluidsruimte Rotterdam The Hague Airport
De provincie en de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland hebben een voorlopig advies opgesteld over de wens van Rotterdam Airport om meer vluchten mogelijk te maken.
Lees verder

Stuurgroep gaat burgerinitiatief Wippolderlaan bestuderen
De N211-Wippolderlaan wordt verbreed staat in het ontwerp-bestemmingsplan. Mede op basis van de ingediende zienswijzen wordt bekeken waar het bestemmingsplan aangepast en verbeterd kan worden.
Lees verder

N207 Passage Leimuiden: stand van zaken
De provincie Zuid-Holland en gemeente Kaag en Braassem onderzoeken met belanghebbenden wat mogelijke oplossingen zijn voor de verkeersproblematiek bij Leimuiden, oftewel de Passage Leimuiden. Op dit moment zijn er verschillende korte- en langetermijn maatregelen in beeld, die komende periode nader onderzocht worden.
Lees verder

Handelsmissie versterkt band Zuid-Holland en Zuid-Duitsland
Zo'n 60 Zuid-Hollandse ondernemers, bestuurders en onderzoekers hebben een bezoek gebracht aan Zuid-Duitsland. Het leverde nuttige kennis en contacten op het gebied van Cyber Security en Personalised Medicine.
Lees verder

Eerste boring naar 4 kilometer diepte
Het geothermieproject Trias Westland waarbij 49 (glastuinbouw)bedrijven op 4 kilometer diepte gaan boren naar warmte is gestart. De provincie draagt hier financieel aan bij.
Lees verder

Rogier van der Sande voorgedragen als nieuwe dijkgraaf Rijnland
Het algemeen bestuur - de verenigde vergadering- van het hoogheemraadschap van Rijnland heeft Rogier van der Sande vandaag unaniem voorgedragen als nieuwe dijkgraaf. Van der Sande volgt Gerard Doornbos op, die per 1 september a.s. met pensioen gaat.
Lees verder

N217 Nieuw-Beijerland: Inloopavond 29 mei 2017
De provincie Zuid-Holland houdt op maandag 29 mei 2017 een inloopavond over de geplande werkzaamheden van het groot onderhoud aan de N217. De werkzaamheden vinden plaats op het weggedeelte tussen Nieuw-Beijerland, Oud-Beijerland en de A29.
Lees verder

Koplopers geven kijkje in de keuken van voedseltransitie
Koplopers in duurzame landbouw en voedselproductie bezochten op 11 mei 2017 het Voedselvernieuwersfeest in Monster. Het Zuid-Hollandse voedselinnovatienetwerk deelde plannen en presenteerde de innovatieve ideeën van de eerste proeftuinen.
Lees verder

N444: Onderdoorgang bij Nagelbrug en nieuwbouw Teylingen College KTS officieel geopend
Onderdoorgang bij Nagelbrug en nieuwbouw Teylingen College KTS in Voorhout officieel geopend op 11 mei 2017 door Floor Vermeulen, Kees van Velzen en Ton de Groot.
Lees verder

Kust, bollen, toerisme en congressen
Werkbezoek CdK Jaap Smit aan Noordwijk: "Kust, bollen, toerisme en congressen moeten elkaar versterken. Samenwerking is de sleutel".
Lees verder

Uitkomst steekproef omwonenden Chemours bevestigt modelberekeningen RIVM
Het RIVM heeft het steekproef- en verificatie onderzoek onder omwonenden van DuPont/Chemours afgerond. De resultaten van het steekproef- en verificatieonderzoek zijn in lijn met de eerdere risicoschatting van het RIVM uit 2016.
Lees verder

Stem op ontwerp tunnelschildering station Waddinxveen Triangel
Kunstenaar Ruud Kooger heeft 3 ontwerpen van een muurschildering gemaakt voor de fiets- en voetgangerstunnel van station Waddinxveen Triangel. Stem op het mooiste ontwerp!
Lees verder

Bijna 2000 zienswijzen over windlocaties regio Rotterdam
De provincie heeft bijna 2000 zienswijzen over de ontwerp-Visie Ruimte en Mobiteit (VRM) en het bijbehorende milieueffectonderzoek ontvangen. Naar verwachting ontvangen alle indieners van zienswijzen in september een bericht.
Lees verder

Nieuwe audiotour langs de Oude Hollandse Waterlinie
Met een subsidie van de provincie is een interactieve audiotour mogelijk gemaakt door de Oude Hollandse Waterlinie van Nieuwpoort naar Nieuwkoop.
Lees verder

Adermolen in Rijpwetering gerestaureerd
De Adermolen in Rijpwetering is gerestaureerd mede dankzij subsidie van de provincie Zuid-Holland.
Lees verder

Waalbos geopend – nieuwe recreatiemogelijkheden voor IJsselmonde
IJsselmonde heeft er een nieuw natuur- en recreatiegebied bij: Waalbos. Het is 1 van de 7 gebieden die door inspanningen van de landinrichtingscommissie IJsselmonde tot stand zijn gekomen.
Lees verder