Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 30 mei 2017

Uit je dak voor het milieu: tips en advies voor in de tuin en op je dak.

Zonbestemming voor je vakantiegeld, advies op maat bij asbestdak, wasbare luierprijs en zomerse tips. 
Als deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan hier

 
 

Zonbestemming vakantiegeld 

Bespaartips warm water

Vakantiegeld binnen? Zoek de zon op!

155x155

Je dak is de milieuvriendelijkste zonbestemming voor je vakantiegeld. Van het extra geld op je loonstrook kun je een flinke investering doen in zonne-energie. Krijg advies op maat en reken uit hoeveel zonnepanelen je kunt kopen van je vakantiegeld. 

Advies voor zonnepanelen

Doe de asbestcheck voor je dak!

155x155

Denk jij dat er asbest op je dak kan liggen? Geef antwoord op de vragen en ontdek wat jouw volgende stap is en met welke kosten je rekening moet houden. Dit is goed om te weten want asbestdaken moet je voor 2024 (laten) verwijderen. 

En de luieruitslag is...

155x155

Aanstaande moeder Jeanine uit Stein is de winnares van het eerste probeerpakket wasbare luiers. In augustus verloot Milieu Centraal opnieuw een pakket t.w.v. € 115. Je maakt kans door de wasbare luierquiz te spelen. Zo ontdek je meteen waarom wasbare luiers beter zijn voor het milieu dan wegwerpluiers. 

10 tips voor een natuurlijke tuin

155x155

Een makkelijke tuin met veel groen is goed te doen. Volg de 10 getekende tips voor een natuurlijke tuin en ga onkruid en groene aanslag te lijf gaat zonder gif. Zo creëer je een paradijs voor jezelf en nuttige dieren. Bestrijdingsmiddelen tegen onkruid en aanslag zijn schadelijk voor het leven in je tuin.

Vier je vakantie dichtbij

155x155

Op vakantie heeft je vervoer de meeste impact op het milieu. Een verre vliegreis of dagen rijden met een caravan veroorzaakt de meeste CO2-uitstoot. Wil je dit vermijden? Kies dan een vakantie dichterbij. Ben je benieuwd naar de verschillen? Milieu Centraal geeft tips voor je vakantievervoer.