Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

maandag 15 mei 2017

Villamedia: ‘Abonnees zeggen NRC op om GeenStijl-publicaties’

'Abonnees zeggen NRC op om GeenStijl-publicaties'
NRC ombudsman Sjoerd de Jong meldt dat naar aanleiding van de publicaties over GeenStijl er zo'n 90 mensen hun abonnement wilden opzeggen. Uiteindelijk werden er vijftien behouden.
Lees verder

Nieuwe eindredacteur Brandpunt
Henk van der Aa (39) is benoemd tot eindredacteur van Brandpunt, het journalistieke reportageprogramma van KRO-NCRV. Hij werkt sinds 2013 als verslaggever en presentator van de rubriek.
Lees verder

Van Clingendael naar De Correspondent
Rosan Smits is sinds begin april adjunct-hoofdredacteur van De Correspondent. Tot voor kort was ze nog werkzaam als plaatsvervangend directeur van de Conflict Research Unit van Instituut Clingendael. Haar ogen waren bijna vijftien jaar gericht op buitenlandse…
Lees verder

Joris Luyendijk over ontsnappen uit de bubbel
Het Haagsch College haalde antropoloog en journalist Joris Luyendijk voor een dag naar Nederland om een college te geven over de filterbubbel. Reden daarvoor was het boekje Kunnen We Praten? Waarin Luyendijk opzoek ging naar de PVV'er in zichzelf.
Lees verder

Eutelsat weert drie Koerdische zenders van satelliet na Turks verzoek
Turkije heeft drie Koerdische tv-zenders verboden nog langer in Turkije actief te zijn. Toezichthouder RTÜK heeft satelliet-beheerder Eutelsat gevraagd de distributie van de zenders binnen Europa te staken. Eutelsat heeft daarop hun uplink-faciliteit…
Lees verder