Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

maandag 5 juni 2017

Aanstekelijke papegaaien

Doe mee aan de WNF-Frans Lanting Photo Award
Bekijk de online versie indien deze e-mail niet goed zichtbaar is.
 
 
Header LifeGuard E-Zine
 
Doe mee aan de foto-wedstrijd
Winnaar van de WNF-Frans Lanting Award 2016
Vorig jaar won Rick van der Kraats de Young Talent Award met zijn foto van een Jan van Gent. Maak jij ook zo’n mooie foto van een wild dier? Ga de uitdaging aan en stuur voor 1 september jouw inzending in voor de WNF-Frans Lanting Photo Award. En wie weet… win jij dit jaar een van de prachtige prijzen!
doe mee!
 
 
Aanstekelijke papegaai
Kea
De kea, een papegaai uit Nieuw-Zeeland, kan iets heel bijzonders! Onderzoekers hebben ontdekt dat een kea met zijn gekwetter andere kea’s kan oproepen om lekker gek met elkaar te spelen en rondjes te vliegen. Stopt het gekwetter, dan stopt het spel ook. Eigenlijk net zoiets als mensen die elkaar kunnen aansteken met lachen.
 
 
WNF-LifeGuard Adviesteam
WNF-LifeGuard Adviesteam
Denk jij graag mee over WNF-LifeGuard? Dat kan! We zoeken nieuwe leden voor ons Adviesteam en we hebben jou er graag bij! Geef je op voor 12 augustus via lifeguard@wnf.nl met als onderwerp ‘WNF-LifeGuard Adviesteam’. Zet daarin je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer en vertel waarom jij graag bij het Adviesteam wil.
 
 
Burgers' zoo
Burgers' zoo
Deze zomer opent Koninklijke Burgers’ Zoo de grootste overdekte mangrove ter wereld met zeekoeien, vlinders, krabben, vogels, vissen en reptielen. En het heet… Burgers’ Mangrove! Met je WNF-LifeCard en de bon uit je bonnenboekje krijg je 3 euro korting op je toegangskaartje.
 
 
Hoe de blauwe vinvis eet
Blauwe vinvis
De blauwe vinvis is het grootste dier dat op aarde bestaat. Ze eten krill, dat zijn kleine planktonkreeftjes. Deze kleine diertjes zwemmen in groepen en de blauwe vinvis gaat alleen moeite doen om ze te eten als de groep groot genoeg is. Anders kost het hem te veel energie. 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Volg ons op:
 
Facebook   Twitter