Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 8 juni 2017

Anita Witzier wordt Opgenomen

Bekijk alvast een voorproefje
Longfonds
Lees online »
LONGJOURNAAL
 
Aandacht voor COPD op tv  
Voor de serie ‘Anita wordt Opgenomen’ bezoekt Anita Witzier wekelijks een ander ziekenhuis. Op maandag 12 juni 2017 staat de uitzending helemaal in het teken van longziekten en COPD. Anita loopt dan mee in het UMC Groningen en volgt daar de laatste ontwikkelingen in de behandeling van COPD. De aflevering is te zien op NPO 1, om 21.15 uur.

Bekijk hier alvast een voorproefje
Testosteron beschermt mannen tegen astma
Het mannelijke hormoon testosteron kan verklaren waarom vrouwen twee keer grotere kans hebben om allergisch astma te ontwikkelen blijkt uit nieuw onderzoek. 'Ons onderzoek laat zien dat grote hoeveelheden testosteron in mannen beschermt tegen het ontwikkelen van allergisch astma,' vertelt onderzoeker Cyril Seillet.

Meer weten over dit onderzoek?
Doe mee en fiets astma de wereld uit!
Dagelijks krijgen 100 kinderen de diagnose astma. De zevenjarige Sherano heeft vaak heftige astma-aanvallen en meer dan 40 keer in het ziekenhuis gelegen. Fiets op zondag 17 september mee in het Longfondsteam met de Dam tot Dam FietsClassic en steun onderzoek naar astma bij kinderen.

Waarom meefietsen?
Kort nieuws
Kamerlid Carla Dik-Faber krijgt longpatiënt cadeau
Antibiotica ten onrechte voorgeschreven bij longaanval
Jaarverslag 2016: Verandering en vernieuwing
Longfonds kanshebber Afas Award
Het Longfonds is een van de genomineerden die kans maken op een AFAS Award. Elk jaar wordt de Award uitgereikt aan klanten van AFAS die een voorbeeld en inspiratiebron zijn voor anderen. Iedereen kan vanaf nu zijn stem uitbrengen op het Longfonds.

Stem nu
Longfonds bij u in de buurt
Ook bij u in de buurt worden activiteiten georganiseerd voor mensen met een longziekte.

Zoeken in uw buurt
Over de vereniging
Vrijwilliger worden
Longforum
Wilt u ervaringen uitwisselen met andere mensen met een longziekte?

Praat mee
Volg ons:
Contact
Longjournaal is een uitgave van het Longfonds. Hierop is onze disclaimer en privacyverklaring van toepassing.