Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

woensdag 7 juni 2017

BB: Hulp bank bij verduurzaming maatschappelijk vastgoed

Hulp bank bij verduurzaming maatschappelijk vastgoed
De ING toog met kantorenbeleggers naar het Poolgebied om ze met de neus op de feiten te drukken: klimaatopwarming bestaat echt. De boodschap: doe er wat aan! Ook de BNG probeert haar klanten te helpen hun energie vretende panden te vergroenen. 'De …
Lees verder

Controle vastgoed Rotterdam 'nooit op orde' geweest
De miljoenenfraude bij het Rotterdamse poppodium Waterfront kon plaatsvinden doordat het vastgoedbeheer van de gemeente 'nooit op orde is geweest'. Dat constateert de enquêtecommissie maandag die namens de gemeenteraad onderzoek deed naar de …
Lees verder

Provincie terughoudend over journalistiek fonds
De provincie Noord-Holland staat niet te trappelen om bij te dragen aan een stimuleringsfonds voor regionale en lokale journalistiek. Dit heeft commissaris van de koning in Noord-Holland Johan Remkes laten weten aan het Leidsch Dagblad .
Lees verder

Europa akkoord over wifi-apparatuur gemeenten
Europese gemeenten kunnen bij de Europese Commissie aankloppen voor geld om wifi-hotspots in hun gemeente op te zetten. Er is in totaal voor 120 miljoen aan subsidie beschikbaar gesteld, waarmee zo'n zesduizend tot achtduizend gemeenten voorzien …
Lees verder

Hilversum stopt met oppotten geld
Het Hilversumse college van burgemeester en wethouders wil de financiële regels drastisch aanpassen. Voortaan worden er geen geldpotjes meer aangelegd voor ideeën waarvoor nog geen plan is.
Lees verder

Ruimte voor loonsverhoging ambtenaren
Goed nieuws voor de schatkist: het begrotingsoverschot neemt naar verwachting verder toe naar 1,3 procent in 2021. Dat blijkt uit de voorjaarsnota van het kabinet. Het overschot zorgt ervoor dat er ruimte is voor loonsverhoging voor ambtenaren.
Lees verder

Wiebes: ´Ambtenaren fiscus rommelden niet´
Medewerkers van de  Belastingdienst  hebben geen valsheid in geschrifte gepleegd bij een vrijwillige vertrekregeling. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën meldt dat aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Meer rijksgeld naar gemeenten
Gemeenten krijgen de komende jaren meer geld van het rijk dan verwacht. Dit jaar alleen al incasseren de gemeenten 258 miljoen euro meer dan in september 2016 was voorgerekend.
Lees verder

Bijna miljard extra voor gemeenten
Voorlopig ziet het er financieel gezien goed uit voor de gemeenten. Uit de meicirculaire blijkt dat ze tot 2022 opgeteld 961 miljoen euro extra krijgen van het rijk. Voor wat het waard is, want in 2020 dreigt er veel te gaan veranderen.
Lees verder