Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 2 juni 2017

Een Park vol rijkdommen

Activiteiten in het Park

Een Park vol rijkdommen

Juni is misschien wel de meest overweldigende maand in de natuur. Planten staan in bloei, overal is jong leven te zien en voor de dieren is er voedsel in overvloed. Bovendien is het lekker lang licht, dus extra tijd om van al het moois te genieten. Een maand vol rijkdommen! Kom lekker naar buiten, want er zijn volop mogelijkheden om allerlei (jong) wild tegen te komen. Onze boswachter schrijft erover in deze nieuwsbrief. Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor een aantal heel mooie evenementen en activiteiten, waaronder het Vogelweekend op 9, 10 en 11 juni, en het Weekend van het Paard op 1 en 2 juli.

Veel leesplezier!
PLAN UW BEZOEK

Nieuws van de boswachter

De afgelopen maand is de Hoge Veluwe in een rap tempo steeds groener geworden. Dit betekent dat u als bezoeker niet alleen kunt genieten van het frisse voorjaarsgroen, maar dat er voor de dieren die in het Park leven nu een periode van voedselrijkdom aanbreekt. Het is dan ook niet voor niets dat juist vlak voor of tijdens deze periode de meeste jonge dieren worden geboren. Op veel (observatie)plaatsen heeft u de gelegenheid om jonge edelherten, wilde zwijnen en reeën te zien. Op 21 juni bereikt de zon de Kreeftskeerkring en is het met 16 uur en 46 minuten licht de langste dag van het jaar. Het lange licht vergroot de kans om in de late avond oog in oog te komen met een das of vos. Zeker nu het Park in juni en juli tot 22:00 uur is geopend.    
LEES VERDER

Uitgelicht

Wandelexcursie Hoge Veluwe en Tweede Wereldoorlog

In het zuidelijke deel van het Park; het deel dat grenst aan het vliegveld Deelen, zijn veel overblijfselen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. Wegens succes zijn er extra expedities bijgekomen. Wees er snel bij, want vol is vol.

Reserveer hier

Vogelweekend


Het Park staat op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni volledig in het teken van vogels. Met wandelingen, lezingen en activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen.

Bekijk hier

Workshop: Outdoor Meditatie


Volledig tot rust komen in de natuur? Probeer de nieuwe workshop Outdoor Meditatie. U mediteert buiten in de natuur, waarbij u de elementen lucht, water, aarde en warmte letterlijk om u heen ervaart. 

Reserveer hier

Rondleiding Jachthuis Sint Hubertus


Bent u wel eens in het Jachthuis geweest? Het is één van de belangrijkste en opmerkelijkste monumenten in ons land. Er zijn elke dag rondleidingen door de vijf belangrijkste vertrekken.
 
Reserveer hier

The Nature Game


The Nature Game is een avontuur voor kinderen en hun ouders. Ga met deze magische iPad-game op ontdekkingstocht door het bos en op het stuifzand. Bekijk de filmpjes en speel het spel.  

Reserveer hier

Hoge Veluwe Wandeldag


Op zaterdag 7 oktober 2017 staat het Park volledig in het teken van wandelen. U kunt zich vanaf nu inschrijven voor de routes van 1, 5, 10 en 20 kilometer. Als u zich voor 6 oktober online inschrijft, ontvangt u tijdens de Wandeldag een gratis Beschermerkaart 2017!

Schrijf u nu in

De Parkwinkel


Deze maand een speciale actie bij de Parkwinkel. Bij een besteding van €25 of meer krijgt u een Hoge Veluwe rugtas ter waarde van €2,95 cadeau. Maximaal 1 per persoon.

Bekijk de webshop

Maandmenu Parkrestaurant 


Kom naar het Parkrestaurant en geniet van ons zomermenu: een krokante kipburger met BBQ-saus, jonge sla, tomaat, komkommer geserveerd met romige koolsalade en verse friet. Voor € 9.50 per persoon. 

Bekijk onze menukaart
 

Hoge Veluwe Lezing: Boslessen door Simon Klingen


Simon Klingen geeft op zondag 4 juni een kijkje in de wereld van het bosbeheer. Hij ontwikkelde een concept voor bosbeheer waarbij de waarde van natuur en houtproductie samen gaan: geïntegreerd bosbeheer. Inmiddels een beeldbepalende methode voor een groot deel van de Nederlandse en Vlaamse bossen. Gratis voor Vrienden van De Hoge Veluwe.

Reserveer hier

Arp: The Poetry of Forms 
 

Wie de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum heeft bezocht, kent Jean Arp van zijn Wolkenherder (1953). Voor het eerst sinds de dood van Arp in 1966 is er nu een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk. Een unieke kans voor liefhebbers van kunst, natuur en poëzie. Tot en met 17 september 2017 te zien.

Lees meer

Weekend van het Paard

Zaterdag 1 en zondag 2 juli

In het weekend van 1 en 2 juni staat het Park volledig in het teken van paarden. Een prachtig evenement voor iedereen die van paarden, paardrijden en natuur houdt! Gedurende het weekend zijn er op de Picknickweide in het centrum van het Park verschillende demonstraties, waaronder vrijheidsdressuur, boogschieten te paard, spectaculaire shows van de Gele Rijders en de Koninklijke Jachtvereniging en nog veel meer. Natuurlijk kunnen de liefhebbers zelf ook een ritje maken; op een pony of in de huifkar. Ruiters die op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli te paard naar het Park komen, betalen voor zichzelf en hun paard geen entree. 

LEES MEER

Ontdek het Park  •  Plan uw bezoek  •  Agenda   
Webshop  •  Steun ons

Volg ons op social media:
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
© 2017 – Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe