Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

maandag 19 juni 2017

Gemeente Lelystad: Twee weken omleiding voor verkeer naar Kampen

Twee weken omleiding voor verkeer naar Kampen
In verband met de afsluiting van een rotonde in de Hanzeweg (N307) bij Dronten moet verkeer naar Kampen tussen vrijdag 30 juni en maandag 17 juli 2017 rekening houden met een omleiding. De Hanzeweg tussen Dronten en de Roggebotsluis is in die periode afgesloten voor doorgaand verkeer.
Lees verder

Lelystad wil kredietplafond succesvolle starterslening verhogen
Om aan de grote vraag naar startersleningen te voldoen, stelt het college de gemeenteraad voor om het maximumbedrag dat aan leningen uit mag staan (het zogenoemde 'kredietplafond') met anderhalf miljoen euro te verhogen naar € 5 miljoen.
Lees verder

Bereikbaarheid Bataviahaven tijdens Nationale Oldtimerdag op zondag 18 juni 2017
Op zondag 18 juni 2017 vindt de 33e editie plaats van de Nationale Oldtimerdag. Door het evenement zijn alle wegen in het gebied tussen Batavia Stad en de zuidpunt van de Bataviahaven die dag afgesloten tussen 06.00 uur en 20.00 uur. Dit geldt ook voor De Oostvaardersdijk aan de zijde van Lelystad-Haven en Reygersbeek (vanaf de Houtribweg).
Lees verder

Ondernemers welkom op informatieavond over cybercrime
Op maandag 26 juni houdt de gemeente Lelystad samen met de Ondernemers Coöperatie Larserpoort (OCL) en Politie Midden-Nederland een informatieavond over cybercrime en ondernemerschap. De informatieavond biedt ondernemers meer inzicht in de risico's en de aanpak van cybercrime.
Lees verder

Gratis energieadvies op Informatieplein
Sinds kort houdt het Energieloket Flevoland gratis spreekuur op het Informatieplein Wonen & Ondernemen in het stadhuis. Ondernemers en particulieren kunnen iedere dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur het spreekuur bezoeken voor gratis energieadvies.
Lees verder

Prokkelsportdag zeer geslaagd
In het kader van de Prokkelweek heeft stichting GOL samen met atletiekvereniging Spirit, 2Move&More, de Werfsjob, Aeres Lelystad en Hotfixfactory een sportochtend georganiseerd, waaraan cliënten van de Werfsjob en leerlingen van Aeres hebben deelgenomen. Dit was een zeer geslaagde ochtend. Alle deelnemers deden enthousiast mee aan alle onderdelen.
Lees verder

Scholieren op podium in Underground
Poppodium Underground was vrijdagavond 9 juni 2017 voor de vijfde keer het toneel van de Lelystadse talentenshow My School's Got Talent. Ook dit jaar vaardigden alle Lelystadse middelbare scholen én het Landstede MBO hun beste podiumkunsttalenten af om het tegen elkaar op te nemen. Dit alles onder leiding van een professionele host en een deskundige vakjury, bestaande uit wethouder Janneke Sparreboom, manager Underground Bart Drost en docent dans en musical van Kubus Maaike Hazelaar.
Lees verder

Wijkwerkers Warande beginnen spreekuur in nieuwe MFA
Met de opening van de MFA Warande aan Haagwinde 2 beginnen de bewonersconsulent openbare ruimte van de gemeente, de opbouwwerker van Stichting Welzijn en de wijkagent ook met spreekuren in het nieuwe gebouw.
Lees verder

Stationsweg op 16 en 17 juni deels afgesloten wegens Jordaan in de Polder
Op vrijdagavond 16 juni en zaterdagavond 17 juni 2017 is een deel van de Stationsweg in Lelystad afgesloten voor doorgaand verkeer. Het betreft het deel van de Stationsweg dat zich langs het terrein bevindt waar het festival Jordaan in de Polder wordt gehouden, tegenover de BCC en Scapino.
Lees verder

Woonburo Flevoland maakt plan voor 8 woningen in Warande
Woonburo Flevoland is met een ontwerp voor 8 vrijstaande woningen als winnaar tevoorschijn gekomen uit een kavelloting bij notaris Fenneke Koster-Joenje van FKJ Notariskantoor. Het gaat om een invulling van de met de nummers 1.1.10-1 en 1.1.10-2 aangeduide bouwlocaties aan de Parnassialaan in de wijk Warande. De gemeente Lelystad en Woonburo Flevoland zijn een reserveringsovereenkomst aangegaan. Het plan komt nu zo spoedig mogelijk in verkoop.
Lees verder

10 tips voor de gft-container bij warm weer
Met warm weer verteert de inhoud van uw gft-container sneller. Daardoor kan de gft-bak gaan stinken of kruipen er maden uit. Dat is niet gevaarlijk, maar wel vies.
Lees verder

Zomerse tweede editie van Jordaan in de Polder
Onder zomerse omstandigheden vond op 16 en 17 juni 2017 voor de tweede keer het tweedaagse festival Jordaan in de Polder in Lelystad plaats. Op het programma stonden artiesten als: Dries Roelvink, Django Wagner, Quincy, Jeffrey Tanis, Wesly Bronkhorst, DJ Pablo, Denny Braaf, Danny Froger, Bonnie St Claire, Dario, Yves Berendse, Denny Braaf, Mick Harren, Harry Slinger en Robert Leroy.
Lees verder

Mediationmarkt in stadhuis Lelystad
In het stadhuis van Lelystad is donderdag 15 juni 2017 een Mediationmarkt gehouden voor mensen die graag meer willen weten over mediation en over wat mediation hen kan bieden bij de oplossing van geschillen en conflicten. Wethouder Janneke Sparreboom opende de markt. Aanleiding was het 15-jarig bestaan van de Nederlandse Mediatorsvereniging. Op initiatief van plaatselijke mediators en de gemeentemediator werd de gezamenlijke informatiemarkt georganiseerd.
Lees verder

Bewoners Warande vieren 1e paal 15 nieuwe woningen
De woningbouw in Warande vordert gestaag. De kopers van 6 geschakelde tweekappers en 9 rijwoningen aan Boterbloemhof en Wederiklaan vierden vrijdag 16 juni de start van de bouw van hun nieuwe woningen.
Lees verder