Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 1 juni 2017

Greenpeace: De bonobo in Congo kan niet zonder het moratorium

De bonobo in Congo kan niet zonder het moratorium
Het leefgebied van bonobo's in de Democratische Republiek Congo loopt opnieuw gevaar. Precies 15 jaar geleden werd een verbod op het toewijzen van kapgebieden ingesteld. Maar in de top van de Congolese regering zijn er genoeg mensen die van dit moratorium af willen. En zelfs donoren die een...
Lees verder

Houtkapbedrijf brengt vrijheid van meningsuiting in het geding
Met peperdure rechtszaken wil houtkapbedrijf Resolute Greenpeace en andere milieuorganisaties het zwijgen opleggen. Als ze winnen, is de impact enorm...
Lees verder

Tuincentra-test: hoe bij(on)vriendelijk zijn hun plantjes nu?
Dankzij jou beloofden grote tuincentra in 2014 beterschap voor de bij. Benieuwd naar de huidige stand van zaken, legden we opnieuw hun plantjes onder de loep - en vielen van de ene verbazing in de andere.
Lees verder

Nederlandse houthandelaar zat fout, zegt ook de rechtbank
Gefeliciteerd NVWA! De historische sanctie die deze Nederlandse 'houtpolitie' vorig jaar uitdeelde, is volgens de rechter terecht. 1 bedrijf, 1 sanctie… Waarom is dit ook alweer een mijlpaal?
Lees verder