Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zaterdag 3 juni 2017

Het Koninklijk Huis: Reactie van Zijne Majesteit de Koning op de aanslag in Manchester:

Reactie van Zijne Majesteit de Koning op de aanslag in Manchester:
"De huiveringwekkende aanslag in Manchester die zoveel jonge slachtoffers heeft geëist, heeft ons diep geraakt. Wij leven intens mee met alle ouders die het verschrikkelijke nieuws hebben gekregen dat hun kind is omgekomen en met alle familieleden en vrienden die nu in rouw gedompeld zijn. Ook allen die in angstige onzekerheid verkeren over het lot van hun dierbaren zijn in onze gedachten."
Lees verder

Koning brengt werkbezoek aan Marker Wadden
Zijne Majesteit de Koning bracht vandaag een werkbezoek aan de Marker Wadden in het Markermeer. Het doel van het bezoek was om kennis te nemen over de ontwikkeling van de Marker Wadden, een nieuwe eilandengroep die bijdraagt aan het natuurherstel van het Markermeer. De Marker Wadden worden gerealiseerd door Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat. De Koning sprak tijdens de vaartocht en op het eiland met projectleiders, onderzoekers en uitvoerders.
Lees verder

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven bij doorsteken dam tussen Waal en Millingerwaard
Prof.mr. Pieter van Vollenhoven geeft op woensdag 31 mei het startsein voor het doorbreken van de dam tussen de Waal en de Millingerwaard. De staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, is bij de openingsbijeenkomst aanwezig.
Lees verder