Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 9 juni 2017

Ministerie van Defensie: Europese Commissie schetst toekomst Europese defensie

Europese Commissie schetst toekomst Europese defensie
Het nieuw op te richten Europees Defensiefonds (EDF) moet de ontwikkeling van militaire capaciteiten door de lidstaten ondersteunen. De Europese Commissie maakte dat vandaag bekend. In reactie op de verslechterde veiligheidssituatie presenteerde het ook 3 toekomstscenario's voor defensiesamenwerking. Die variëren van minimale versterking van de bestaande samenwerking tot 'een gemeenschappelijke...
Lees verder

Studie brengt Europese grensbewakers samen
De migratieproblematiek en de bewaking van Europa's buitengrenzen. Deze hete hangijzers staan centraal bij de European Joint Master's in Strategic Border Management. Majoor Pascal Wolf en ranggenoot Michael Rustenhoven zaten bij de 1e lichting die de opleiding heeft afgerond. De brigadecommandanten van de marechaussee (Scheldestroom en Brabant-Zuid) ontvingen gisteren hun diploma aan de...
Lees verder

Luchttransportklassen binnen Europa onder één dak
Europa beschikt met het multinationale European Tactical Airlift Center (ETAC) over een thuisbasis voor opleidingen op het gebied van luchttransport. Vandaag is de Europese opleidingseenheid, gevestigd in het Spaanse Zaragoza, officieel geopend.
Lees verder

Herdenken Tocht naar Chatham: 'Nederlanders niet bevechten, maar imiteren' (video)
In Chatham herdachten Royal Navy en Koninklijke Marine gisteren hoe een vlootverband 350 jaar geleden in deze Zuid-Engelse havenplaats huishield. Het was het vlootverband onder leiding van Michiel de Ruyter. Tijdens een gewaagde actie in juni 1667 werd de inmiddels legendarische ketting over de Medway stuk gevaren en de Engelse vloot deels vernietigd en deels ingenomen.
Lees verder

Aanslagen Europa vragen om bundelen van krachten tegen explosievendreiging
Nieuwe inzichten genereren en bredere samenwerking stimuleren om de dreiging van geïmproviseerde explosieven te bestrijden. Dat was het doel van de Counter IED- informatiedag gisteren in het Nationaal Militair Museum in Soest. De aanslagen in Europa laten namelijk zien dat de dreiging van 'improvised explosive devices' niet alleen de militair in een missie aangaan.
Lees verder