Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 6 juni 2017

Ministerie van Defensie: Medische capaciteit ontwikkelt mee dankzij reservisten

Medische capaciteit ontwikkelt mee dankzij reservisten
Special operations forces moeten onverwacht naar een buitenlandse brandhaard. Ze worden ingevlogen samen met een Forward Surgical Element. Dit team (inclusief chirurg) staat geheel zelfstandig paraat op korte afstand. Zo'n inzet kan zomaar realiteit worden voor de medische teams van het Instituut samenwerking Defensie en Relatieziekenhuizen (IDR). Tijdens de IDR-dag vandaag in Nieuwegein kwamen...
Lees verder

Pathfinders op grote hoogte boven Marnewaard
6 pathfinders zweven op grote hoogte met hun grijze parachute boven de Marnewaard. Een voor een landen ze op de groene grasvlakte van het Groningse oefenterrein, pakken hun parachute in en verplaatsen zich naar de bosrand. De pathfinders van 11 Luchtmobiele Brigade hebben deze week voor het eerst vrije val gesprongen (een zogeheten tactische inzetsprong) met een paracompagnie tijdens de...
Lees verder

Mariniers aan de bak in Roemenië
Ruim 200 mariniers zijn vandaag aangekomen in Roemenië voor de grote NAVO-oefening Noble Jump. Samen met 4000 militairen uit onder andere Groot-Brittannië, Spanje, Albanië en Roemenië trainen zij de effectiviteit van de 'brandweer' van de NAVO: de Very High Readiness Joint Taskforce (VJTF).
Lees verder

Weekoverzicht Defensieoperaties
Meer dan 70 bemanningsleden van Zr. Ms. Van Amstel ruimden olie aan de noordkust van Curaçao. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 30 mei tot 6 juni.
Lees verder

Nederlandse F-16's bereiden zich voor op nieuwe missies
Nederlandse F-16's bereiden zich momenteel met buitenlandse collega's voor op toekomstige missies. Elf landen vervullen in internationaal verband hun rol volgens gesimuleerde realistische scenario's. Dat gebeurt sinds gisteren, vanaf de Franse Landivisiau Naval Airbase, tijdens de zogenoemde NATO Tiger Meet.
Lees verder