Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 1 juni 2017

Ministerie van Defensie: NAVO-hoofdkwartier na halve eeuw nog steeds belangrijk

NAVO-hoofdkwartier na halve eeuw nog steeds belangrijk
"Brunssum heeft een opmerkelijke bijdrage geleverd aan het leven van ons allemaal. Ik ben ervan overtuigd dat dat in de toekomst zo blijft." Met deze woorden gaf minister Jeanine Hennis-Plasschaert in het Zuid-Limburgse Brunssum het belang aan van het Allied Joint Force Command-hoofdkwartier van de NAVO. Het werd 1 juni 1967 opgericht als een van de 3 operationele hoofdkwartieren voor de...
Lees verder

Compensatie AOW-gat militairen ook toereikend
De Centrale Raad van Beroep heeft geoordeeld dat de compensatie van het AOW-gat aan militairen toereikend is. De raad vindt dat Defensie geen verboden onderscheid naar leeftijd maakt. Daarmee is voor iedereen de compensatie van het AOW-gat definitief duidelijk.
Lees verder

Extra marechaussees voor grensbewaking
De Koninklijke Marechaussee krijgt structureel 20 miljoen euro extra van het kabinet. Het geld is bedoeld om de komende jaren ongeveer 200 marechaussees meer in te zetten voor grensbewaking op lucht- en zeehavens. Dat staat in de voorjaarsnota die vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd.
Lees verder

Defensie lanceert nieuwe campagne
Defensie is dringend op zoek naar nieuw personeel. De organisatie hoopt dat te werven via een nieuwe campagne, te zien op televisie, in de bioscoop en op internet. Vandaag gaat de tv-commercial in première.
Lees verder

Duitse generaal onderscheiden voor trekken Duits-Nederlandse kar
Vanwege zijn niet aflatende inzet voor samenwerking tussen de Nederlandse en Duitse strijdkrachten, is vandaag de Duitse Commandant der Strijdkrachten onderscheiden. Op voordracht van zijn Nederlandse evenknie generaal Tom Middendorp is generaal Volker Wieker benoemd tot grootofficier in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden. Minister-president Mark Rutte reikte de hoge onderscheiding uit op...
Lees verder