Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 18 juni 2017

Provincie Zuid-Holland: ERIAFF: Groente kweken op dak in Den Haag

ERIAFF: Groente kweken op dak in Den Haag
De wereldbevolking en de steden groeien. Hoe zorgen we voor voldoende voeding en leefbaarheid? Daarover spreken land- en tuinbouwspecialisten uit heel Europa tijdens een conferentie die de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland en de gemeente Westland op 29 en 30 juni organiseren.
Lees verder

Gezocht: Zuid-Hollandse landbouwpioniers voor duurzame innovatie
Partijen in Zuid-Holland die zich inzetten voor duurzame innovaties in de grondgebonden landbouw kunnen in de periode vanaf 12 juni 2017 subsidie aanvragen.
Lees verder

Provincie met Zuid-Hollandse bedrijven op handelsmissie Italiƫ
De provincie Zuid-Holland is bestuurlijk vertegenwoordigd tijdens de Nederlandse handelsmissie aan Italiƫ. Zij promoten Zuid-Holland als innovatieve regio met uitstekende kansen voor handel.
Lees verder

ABRI 2020 winnaar Slim OV-Idee 2017
De ABRI 2020 van Danny de Bruijn is door de vakjury verkozen tot beste SlimOV-idee. Dit maakten de provincie en de MRDH tijdens de prijsuitreiking bekend.
Lees verder

Informatieavonden RijnlandRoute: 28 en 29 juni
De provincie Zuid-Holland organiseert op 28 en 29 juni 2017 informatieavonden over de werkzaamheden aan het eerste deel van de RijnlandRoute. De aannemer geeft tijdens deze avonden een toelichting op het werk.
Lees verder

45 hectare water en groen voor Goudse woonwijk Westergouwe
Het nieuwe natuur- en recreatiegebied de GroenBlauwe Zone bij de nieuwe woonwijk Westergouwe in Gouda is op 16 juni officieel geopend. De provincie financierde een derde deel van het recreatieve gedeelte (24,4 hectare).
Lees verder

Greenport regio Boskoop houdt open kwekerijdag
Gedeputeerde Floor Vermeulen opent zaterdag 17 juni de zevende editie van de Open Kwekerijdag in Boskoop. De open dag is een initiatief van de boomkwekerijsector om iedereen de mogelijkheid te geven te zien en horen hoe en waarmee de Greenport Regio Boskoop internationaal bekend staat om de boomteelt.
Lees verder