Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

zondag 4 juni 2017

Provincie Zuid-Holland: Merwedekanaal: aanpassing gebruik ligplaatsen

Merwedekanaal: aanpassing gebruik ligplaatsen
Op het Merwedekanaal tussen Vianen en Gorinchem zijn 8 bijzondere ligplaatsvakken ingericht voor de beroepsvaart en de recreatievaart. Om het gebruik van die ligplaatsvakken te optimaliseren wordt met ingang van 30 mei 2017 het verkeersbesluit over het innemen van ligplaatsen op het Merwedekanaal aangepast.
Lees verder

Nieuwe subsidie voor verbetering waterkwaliteit in landbouwgebieden
Van 29 mei2017 tot en met 5 juli 2017 kunnen onder anderen landbouwers, grondeigenaren en natuur- en landschapsorganisaties in de provincie Zuid-Holland subsidie aanvragen voor projecten die de waterkwaliteit te verbeteren. In totaal is 5,9 miljoen euro beschikbaar.
Lees verder

Gedeputeerde kaart illegaal kopiëren plantenrassen China aan
Het kopiëren van gepatenteerde, Nederlandse plantenrassen gebeurt steeds vaker in China. Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra vroeg hier aandacht voor bij haar Chinese collega uit de provincie Yunnan.
Lees verder

N209: Inloopavond werkzaamheden
De provincie Zuid-Holland en de gemeente Alphen aan den Rijn houden een inloopavond op 7 juni 2017 over de werkzaamheden aan de N209 bij Hazerswoude-Dorp.
Lees verder

Start onderzoek burgerinitiatief Wippolderlaan
Het onderzoek naar het alternatieve plan voor de verbreding van de N211-Wippolderlaan is gestart. Dat plan is ingediend door een groep bewoners.
Lees verder

'Schilderij' in tunnel station Waddinxveen Triangel
Bijna 900 inwoners van Waddinxveen hebben gestemd op een van de 3 ontwerpen voor de muurschildering van het nieuwe station Waddinxveen Triangel. Het ontwerp 'Schilderij' kreeg de meeste stemmen.
Lees verder