Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 2 juni 2017

Villamedia: Censuurregels Facebook uitgelekt

Censuurregels Facebook uitgelekt
Voor het eerst is bekend geworden welke criteria en regels Facebook hanteert omtrent censuur. De Britse krant The Guardian heeft de hand weten te leggen op meer dan 100 interne documenten en memo's van het sociale netwerk.
Lees verder

Weerbaarheid journalisten punt van zorg
Journalisten ervaren het verlies van hun baan als traumatisch en dragen dat in hun verdere loopbaan met zich mee. Journalisten zijn doorgaans met hun hart en minder met hun hoofd betrokken bij hun baan. Vandaar dat ontslag hard aankomt en wordt ervaren…
Lees verder

Overhandiging witboek Journalistiek heeft een prijs
Journalisten en vertegenwoordigers van de NVJ en NVF reiken op dinsdag 23 mei het witboek 'JA Journalistiek heeft een prijs' uit aan Peter Stadhouders, directeur van de uitgeverskoepel NUV, Shula Rijxman (voorzitter NPO) en Tweede Kamerleden.
Lees verder

Ben Knapen nieuwe voorzitter Buitenlandcommissie CDA
Senator en oud-staatssecretaris Ben Knapen volgt Leon Frissen op als voorzitter van de commissie Buitenland van het CDA. Knapen werkte ook jarenlang als journalist en was onder meer hoofdredacteur van NRC Handelsblad.
Lees verder

Nieuwe top bij Audax
Aan de vooravond van zijn 84ste verjaardag is Jacques de Leeuw dan toch teruggetreden als topman van zijn levenswerk Audax, het media- en logistiek concern. Hij droeg maandag tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering de leiding over.
Lees verder