Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 8 juni 2017

Vlinders: Ontmoet André Kuipers en Lodewijk Hoekstra!

Ontmoet André Kuipers en Lodewijk Hoekstra!
We zijn er bijna: 25.000 likes op Facebook. Dat willen we vieren, en dat doen we het liefst met jullie samen! We nodigen je dan ook uit voor Nymphaliday 2017, een inspirerende dag vol met workshops en excursies over vlinders en planten van onder andere tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, en een lezing van niemand minder dan dé Nederlandse astronaut André Kuipers! En dat is al heel snel: op donderdag 15 juni a.s.
Lees verder

Op zoek naar heideblauwtjes
De afgelopen dagen is het heideblauwtje al vanaf verschillende locaties gemeld, soms ook al in flinke aantallen. Het heideblauwtje is een Rode Lijstsoort die ook in hele kleine populaties nog jaren kan overleven. We zijn benieuwd waar hij nog voorkomt.
Lees verder

Programma feest 15 juni bekend!
De programmering van ons feest op 15 juni is bekend! Het ochtendprogramma begint om 10.30 uur en is gevuld met een boeiend verhaal van André Kuipers over duurzaamheid, het klimaat en natuurlijk vlinders. Na de lunch start om 13.00 uur het middagprogramma, bestaande uit verschillende prachtige en leerzame workshops en excursies en een markt. Bestel snel kaartjes!
Lees verder