Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

donderdag 1 juni 2017

Vlinders: Tot 1 juni nog Idylles aanmelden in Zuid-Holland

Tot 1 juni nog Idylles aanmelden in Zuid-Holland
Nog twee dagen staat de inschrijving open voor de eerste serie idylles die in Zuid-Holland zullen worden aangelegd. Idylles zijn bloemrijke plekken voor vlinders, bijen en mensen. Woon je in Zuid-Holland? Heb je een mooie plek voor een idylle? Zijn er veel mensen bij betrokken? Meld die plek dan nu nog aan!
Lees verder

Gebruik geen gif in je tuin!
De helft van de tuinbezitters gebruikt gif voor de bestrijding van onkruid en ?plagen?. Ook middelen waarvan bekend is dat ze slecht zijn voor bijen, vlinders en andere dieren blijken nog volop te worden gebruikt. Daarnaast kan indirect gif de tuin binnenkomen door planten vanuit tuincentra.
Lees verder

Wéér minder argusvlinders!
Het verspreidingsgebied van de toch al schaarse argusvlinder lijkt nog verder ingekrompen te zijn. Dat blijkt uit de resultaten van het vierde telweekend argusvlinder van De Vlinderstichting en Waarneming.nl, gehouden van 25 tot en met 28 mei. Veel vliegplaatsen van vorig jaar bleken nu onbezet. Een zorgwekkende ontwikkeling.
Lees verder