Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 2 juni 2017

Voedingscentrum: Hoe gevaarlijk is cafeïne voor jongeren?

Hoe gevaarlijk is cafeïne voor jongeren?
In het nieuws verschijnen berichten dat een 16-jarige jongen in Amerika is overleden aan een grote hoeveelheid cafeïne dat hij in korte tijd binnenkreeg via cafeïnerijke dranken. Hoe gevaarlijk is cafeïne voor jongeren?
Lees verder

Haal een gratis thermometer en zet je koelkast op 4 °C
Staat jouw koelkast al op 4 °C? Met de nieuwe koelkastthermometer van het Voedingscentrum kun je dit heel makkelijk zien. 4 °C is de ideale temperatuur. Eten en drinken blijft dan langer goed en bacteriën krijgen minder kans. De thermometer is nu gratis verkrijgbaar bij COOP-supermarkten en in de webshop van het Voedingscentrum. Op=op!
Lees verder

7 tips om voedselverspilling te voorkomen
Nederlandse huishoudens hebben in 2016 gemiddeld 41 kilo per persoon verspild. Dat blijkt uit nieuwe onderzoeken*. Vooral bij brood, zuivel, groente, fruit en vlees is veel winst te behalen. Je kunt een grote bijdrage leveren door op maat te koken en kopen, en je eten en drinken op de juiste plek te bewaren. Bekijk onze 7 tips.
Lees verder

Gezondheidsrisico's bij supplementen voor afvallen, sportprestaties en libido
Veel supplementen die zouden helpen bij afslanken, betere sportprestatie of een hoger libido, bevatten stoffen die kunnen leiden tot gezondheidsrisico's.
Lees verder

Mr. Bean wint Food Innovation Bachelor's Award 2017
Met het product Mr. Bean hebben Eline Bosch, Mira Theunissen en Sander Breevaart, studenten Levensmiddelentechnologie aan de Wageningen Universiteit, de Food Innovation Bachelor's Award 2017 van het Voedingscentrum gewonnen. Mr. Bean is een nieuw soort plantaardig broodbeleg dat kan bijdragen aan een gezonder en duurzamer eetpatroon. Tussen de inzendingen zaten nog meer kansrijke ideeën.
Lees verder