Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

vrijdag 21 juli 2017

Consumentenbond: Websites over ziekten en verslavingen overtreden massaal de wet

Websites over ziekten en verslavingen overtreden massaal de wet

Websites die informatie bieden over ziekten en verslavingen, beschermen de privacy van hun bezoekers onvoldoende. Uit een steekproef van de Consumentenbond blijkt dat alle 20 onderzochte sites zonder toestemming advertentiebedrijven laten meekijken met het zoekgedrag van consumenten. Daarmee overtreden zij de telecomwet.

Lees verder

Facebook onduidelijk over verkoop persoonlijke informatie

Facebook is onduidelijk over het doorspelen van persoonlijke informatie van haar gebruikers aan adverteerders. Een chronische ziekte, politieke voorkeur of grote financiële beslissingen: grote kans dat Facebook ervan weet èn het doorvertelt, zodra een bezoeker klikt op een advertentie op Facebook. De Consumentenbond wil dat hier een einde aan komt.

Lees verder

Nieuw kabinet moet snel beslissen over toekomst salderingsregeling

Het nieuw te vormen kabinet moet snel duidelijkheid geven over de looptijd van de salderingsregeling voor zonnepanelenbezitters en hoe het zelf opwekken van energie in de toekomst rendabel blijft voor consumenten. De Consumentenbond onderschrijft een pleidooi hiervoor van minister Kamp (EZ) aan het demissionaire kabinet.

Lees verder

Betaal niet voor Shoppendoejezo.com

Bij de Consumentenbond komen sinds een paar maanden tientallen klachten binnen over Shoppendoejezo.com dat telefonisch een abonnement aanbiedt voor kortingen bij webshops. Het bedrijf oefent flinke druk uit om mensen te laten betalen, terwijl er sprake is van een ongeldige overeenkomst.

Lees verder

Forse stijgingen autoverzekeringspremies

De prijzen van autoverzekeringen bereikten het afgelopen jaar ongekende hoogtes, met stijgingen tot wel 65%. Sommige verzekerden zagen hun premie verdubbelen. De Consumentenbond onderzocht de prijsverschillen.

Lees verder

Niet blindstaren op laagsteprijsgarantie hotelketens

Hotelkamers die worden aangeboden met laagsteprijsgaranties zijn vaak elders (veel) goedkoper. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond voor de Reisgids. Consumenten die vervolgens een beroep willen doen op de prijsgarantie moeten geduld hebben en goed de kleine lettertjes lezen.

Lees verder