Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

woensdag 19 juli 2017

Villamedia: NOS-redactie gretig om data, zegt Paul Hek @NOS @MPJC2017 @Peteraanzee

NOS-redactie gretig om data, zegt Paul Hek @NOS @MPJC2017 @Peteraanzee
In de aanloop naar het Media Jaarcongres, publiceert Villamedia drie artikelen over innovatie en inspiratie rondom het thema 'A New World, A New Perspective'. In deel 2 een gesprek met Pauk Hek, teamleider onderzoek & beleidsinformatie van de NOS. Hek: 'We zien dat de overlap tussen het Acht Uur Journaal en NOS.nl niet heel groot is, dus het weggeven van primeurs is minder schadelijk dan aanvankelijk gedacht.'
Lees verder

Cijfers kun je gebruiken als kompas, maar met je journalistieke intuïtie maak je pas een goed verhaal, zegt @JerryVermanen
In de aanloop naar het Media Jaarcongres, publiceert Villamedia drie artikelen over innovatie en inspiratie rondom het thema 'A New World, A New Perspective'. In deel 3 een gesprek met datajournalist Jerry Vermanen. 'Cijfers kun je goed gebruiken als kompas om richting te vinden, maar met je journalistieke intuïtie maak je pas een goed verhaal.'
Lees verder

Mediahuis-topman Gert Ysebaert over wat blijft en gaat bij de TMG @mediatmg @gertysebaert
Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. De toekomst is digitaal, maar graag geen rare bokkensprongen op weg daar naar toe. Mediahuis-topman Gert Ysebaert over wat blijft en gaat bij de Telegraaf Media Groep.
Lees verder

'Mijn manuscript en ik stonden op straat'. Wat te doen? @TjeerdL @JalapenoBooks #deschepping
In 2013 kwam ik in contact met een uitgever die op zoek was naar een auteur om het vervolg te schrijven in de zogenaamde Vierdaagse Thriller-reeks. Dat resulteerde in mijn eerste boek, 'Villa Gladiola'. En afgelopen mei verscheen dan eindelijk mijn tweede thriller, 'Eeuwig Donker'. Dit boek speelt grotendeels in Rotterdam en heeft als hoofdpersonage wederom Jan Vos, de rechercheur uit 'Villa Gladiola'.
Lees verder

Bart Nieuwenhuijs (1949-2017) Vrienden voor het leven
Op 26 juni overleed fotograaf Bart Nieuwenhuijs op 68-jarige leeftijd in Amsterdam. Tien dagen daarvoor gaf hij nog een afscheidsborrel op het Bacchus wijnfestival. Hij wilde nog één keer zijn vrienden zien. 'Het was druk, er was plezier, verdriet, maar vooral vriendschap', schrijft Dick Breebaart in een in memoriam.
Lees verder

'Over een jaar zijn de cijfers van @Vrij_Nederland verdubbeld' @wijndelts
'Vrij Nederland, is dat niet een zinkend schip?' Ward Wijndelts, sinds een half jaar hoofdredacteur van het opinietijdschrift, hoort die opmerking wel eens. Sinds hij met een kleinere redactie werkt aan vernieuwing, begint VN weer te groeien. Een loopbaaninterview met een gedreven optimist die altijd al krantjes maakte.
Lees verder

FotoDNA: vaste gast bij Fort Oranje
De eerste keer dat ik camping Fort Oranje bezocht, was die keer dat Lodewijk Asscher er poolshoogte kwam nemen, ergens in het voorjaar', zegt freelance fotograaf Joyce van Belkom.
Lees verder

'Zondag snijdt zij het vlees'
Hans van Brussel en Marianne Verhoeven bestieren sinds juni samen de zaken bij Opzij. Hij als uitgever, zij als hoofdredacteur. Mark Koster spreekt het kersverse 'powercouple' van het feministische maandblad bij hen thuis. Het wordt een robbertje liefdevol bekvechten aan de keukentafel. Van Brussel: 'Ik ben de ideale man'. Verhoeven: 'Nee, dat is iets anders'.
Lees verder

.@Smandic, de Spider-Man van de digitale ­uitgeefwereld
Als het aan Slaven Mandic ligt, wordt zijn alsmaar groeiende online uitgeverij Wayne Parker Kent ooit het grootste mediabedrijf van Nederland. Voor nu: twaalf titels erbij voor het einde van het jaar, graag. 'Als je een bedrijf runt, moet je altijd een beetje haast hebben.'
Lees verder

'Ik dacht: dit is een film'
Kort nadat correspondent Laurens Samsom in Gaza op een betonnen voetbalveldje met uitzicht op zee stuitte, zegden hij en Frederick Mansell hun baan op. Ze gingen hun droom achterna en vormen nu een two-man-show. Een gesprek over het maken van hun documentaire Team Gaza.
Lees verder