Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

woensdag 16 augustus 2017

Aandacht voor rookvrije buitenzwembaden

;
Longfonds
Longjournaal
Augustus 2017
Nieuws
Aandacht voor rookvrije buitenzwembaden

Aandacht voor rookvrije buitenzwembaden Het Longfonds roept op buitenzwembaden om rookvrij te worden. In veel buitenzwembaden is roken op bijvoorbeeld de ligweides nog heel normaal. Longfonds directeur Michael Rutgers: 'Het buitenzwembad met veel spelende kinderen is juist een plek waar rookvrij de norm zou moeten zijn. Met het stappenplan rookvrij spelen hopen we dat zwembaden hier deze zomer nog mee aan de slag gaan.'

Stappenplan rookvrij spelen bestellen? ›
Elektronische neus stelt juiste longziekte vast

Elektronische neus stelt juiste longziekte  vast De SpiroNose, een elektronische ‘neus’ die ontwikkeld is in het AMC, kan op basis van stoffen in de uitgeademde lucht bepalen welke longziekte iemand heeft. In negen van de tien gevallen stelt het apparaat binnen een minuut de juiste diagnose. Dit blijkt uit nieuwe onderzoeksresultaten.

Meer over de SpiroNose ›
Nederlands onderzoek verbetert behandeling COPD-patiënt

Nederlands onderzoek verbetert behandeling COPD-patiënt Het Longfonds gaat in twee nieuwe studies investeren, om mensen met de (nu nog) ongeneeslijke longziekte COPD in de toekomst beter te kunnen behandelen. Het gaat om onderzoek op het gebied van longweefselherstel en onderzoek naar de zogenaamde ‘ventiel’ behandeling.

Meer weten? ›
Fiets mee voor Sherano!

Helpt u mee in onze strijd voor gezonde lucht en gezonde longen?

Op 17 september 2017 vindt de Dam tot Dam FietsClassic plaats. Een sfeervol fietsevenement met verschillende afstanden, variërend van 40 tot 150 km. Start en finish zijn in hartje Amsterdam, tegenover het Paleis op de Dam. Fiets individueel of als bedrijf mee met het Longfondsteam en krijg onder andere een warm ontvangst op de Dam. U ontvangt ook het Longfonds T-shirt. Fietst u ook mee?


Fietst u ook mee? ›Kort nieuws
• Nijmeegse Vierdaagse levert € 3.660 op ›
• CBS: Zelfvertrouwen meisjes met astma lager ›
Volg ons
Meer informatie
Longziekten ›
Rookvrij opgroeien ›
Gezonde lucht ›
Wat doet Longfonds ›
Help mee ›
Bestel gratis ›
Collectenieuws is een uitgave van het Longfonds. Hierop is onze disclaimer en privacyverklaring van toepassing.
CBF erkend goed doel Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)