Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 22 augustus 2017

BB: Haagse kinderen krijgen smartphone

Haagse kinderen krijgen smartphone
Duizend aankomende Haagse brugklassers die opgroeien in gezinnen met weinig geld krijgen een smartphone met toegang tot internet. Staatssecretaris Jetta  Klijnsma  (Sociale Zaken) overhandigt maandag de telefoons aan de eerste 250 kinderen.
Lees verder

Livestream verkeersknooppunten in Rotterdam
Weggebruikers kunnen de verkeersdrukte op negentien plaatsen in Rotterdam voortaan live volgen. Op die plekken zijn 24 camera's ge├»nstalleerd die de boel in de gaten houden. Op die manier kunnen de verkeersdeelnemers zien waar het druk is om dan …
Lees verder

Burgemeesters kunnen drugspand makkelijker sluiten
Burgemeesters kunnen straks ook drugspanden sluiten als daar geen drugs worden aangetroffen, maar er wel spullen en stoffen liggen die duidelijk bestemd zijn voor het telen of maken van de verdovende middelen.
Lees verder

'Honderden miljoenen voor koopkracht minima'
Het kabinet zal een 'paar honderd miljoen euro' uittrekken om te voorkomen dat uitkeringsgerechtigden en een deel van de gepensioneerden er volgend jaar op achteruitgaan in hun koopkracht. Dat meldden ingewijden naar aanleiding van berichtgeving van NRC.
Lees verder

Ambtenaar exit na 'vriendendiensten'
Ze had flink wat op haar kerfstok, deze Wageningse ambtenaar. Ze biechtte het op bij de integriteitsfunctionaris. Waarom werd ze toch ontslagen?
Lees verder

Burgemeesters Blaricum en Zandvoort wisselen van post
De burgemeesters van Blaricum en Zandvoort wisselen tijdelijk van stoel. Johan Remkes, commissaris van de koning van Noord-Holland heeft daarvoor toestemming gegeven.
Lees verder

Gemeenten zetten windmolens vlakbij buren
Gemeenten zetten hun windmolens het liefst zo dicht mogelijk tegen de gemeentegrens. Een kwart van de molens staat op minder dan 250 meter van de buurgemeente. Ruim de helft op minder dan een kilometer.
Lees verder

Gemeentelijke vaste telecommunicatie naar Vodafone
Vodafone gaat vanaf volgend jaar de vaste communicatie verzorgen voor zo'n 250 gemeenten. Eind juli won het telecommunicatiebedrijf de aanbesteding die KING/VNG had uitgeschreven. Tot eind vorige week konden andere leveranciers daar hun mogelijke …
Lees verder

Rotterdamse dropout wordt hacker
Wat moet je met jongeren die uit verveling het netwerk van hun school platleggen? De gemeente Rotterdam heeft een creatieve oplossing gevonden. Zij die genoeg talent hebben om ingewikkelde computersystemen te verstoren, kunnen opgeleid worden tot …
Lees verder