Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

maandag 21 augustus 2017

BB: Reactie op aanslag vergt evenwichtskunst

Reactie op aanslag vergt evenwichtskunst
Juist lokale bestuurders kunnen leren van de terreuraanslagen die recent in Europa hebben plaatsgevonden. De handreiking "Veerkrachtig omgaan met aanslagen: een advies voor bestuurders" geeft inzicht in maatschappelijke effecten van …
Lees verder

Kinderenarmoede groter dan gedacht
Weet u hoeveel kinderen in Nederland in armoede opgroeien? Grote kans dat het aantal hoger is dan u denkt. De helft van de Nederlanders onderschat namelijk hoeveel kinderen in armoede leven, blijkt uit de jaarlijkse Kansenmonitor.
Lees verder

Crowdfunders willen Eneco kopen van gemeenten
Stichting Greencrowd wil via crowdfunding geld bijeenbrengen om energiebedrijf Eneco over te nemen. Dat maakte de organisatie, die zich bezighoudt met de financiering van projecten op het gebied van duurzame energie, vrijdag bekend.
Lees verder

Succesvolle innovatie in begeleiding naar werk
Gemeenten werken steeds vaker samen met bedrijfsleven en onderwijs om mensen in de bijstand naar werk te begeleiden. Innovatieve aanpakken geven hen een steun in de rug.
Lees verder

Gezamenlijke aanpak criminelen gemeenten en reclassering
Om de kans op recidive door delictplegers te verminderen, moeten reclassering en gemeenten de handen vaker ineenslaan. 'Combineer zorg, drang en dwang.'
Lees verder

'Gemeentesecretaris moet ook nee durven zeggen'
Ina Sjerps, de nieuwe hoogste ambtenaar van Rotterdam, maakt zich zorgen over het grote verloop onder gemeentesecretarissen. Ze kunnen volgens haar te gemakkelijk worden ontslagen.
Lees verder

Amsterdam neemt digitale assistent in gebruik
De gemeente Amsterdam heeft de Digitale Assistent (DAS) in gebruik genomen. DAS is een geautomatiseerd kennis- en beslissysteem dat baliemedewerkers helpt bij het afhandelen van een groot aantal ­overheidsproducten voor burgers.
Lees verder

Evidence based naar Amerikaans voorbeeld
'Onderzoeken wat werkt moet normaal worden bij het opstellen van beleid.' Dat zegt David Medina, oprichter van Results for America (RFA), een Amerikaanse non-profitorganisatie die ervoor zorgt dat meer en meer lokale overheden hun …
Lees verder

Crowdfunding Eneco 'gaat als een dolle'
De stichting Greencrowd wil energieleverancier Eneco in publieke handen houden. Een afgelopen vrijdag gestarte crowdfundingsactie leverde inmiddels al 8,5 miljoen euro aan toezeggingen op. 'Het gaat als een dolle', zegt Greencrowd-oprichter …
Lees verder