Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 22 augustus 2017

BB: Reactie op aanslag vergt evenwichtskunst

Reactie op aanslag vergt evenwichtskunst
Juist lokale bestuurders kunnen leren van de terreuraanslagen die recent in Europa hebben plaatsgevonden. De handreiking "Veerkrachtig omgaan met aanslagen: een advies voor bestuurders" geeft inzicht in maatschappelijke effecten van …
Lees verder

Crowdfunders willen Eneco kopen van gemeenten
Stichting Greencrowd wil via crowdfunding geld bijeenbrengen om energiebedrijf Eneco over te nemen. Dat maakte de organisatie, die zich bezighoudt met de financiering van projecten op het gebied van duurzame energie, vrijdag bekend.
Lees verder

'Gemeentesecretaris moet ook nee durven zeggen'
Ina Sjerps, de nieuwe hoogste ambtenaar van Rotterdam, maakt zich zorgen over het grote verloop onder gemeentesecretarissen. Ze kunnen volgens haar te gemakkelijk worden ontslagen.
Lees verder

Evidence based naar Amerikaans voorbeeld
'Onderzoeken wat werkt moet normaal worden bij het opstellen van beleid.' Dat zegt David Medina, oprichter van Results for America (RFA), een Amerikaanse non-profitorganisatie die ervoor zorgt dat meer en meer lokale overheden hun …
Lees verder

Haagse kinderen krijgen smartphone
Duizend aankomende Haagse brugklassers die opgroeien in gezinnen met weinig geld krijgen een smartphone met toegang tot internet. Staatssecretaris Jetta  Klijnsma  (Sociale Zaken) overhandigt maandag de telefoons aan de eerste 250 kinderen.
Lees verder

'Honderden miljoenen voor koopkracht minima'
Het kabinet zal een 'paar honderd miljoen euro' uittrekken om te voorkomen dat uitkeringsgerechtigden en een deel van de gepensioneerden er volgend jaar op achteruitgaan in hun koopkracht. Dat meldden ingewijden naar aanleiding van berichtgeving van NRC.
Lees verder

Rotterdamse dropout wordt hacker
Wat moet je met jongeren die uit verveling het netwerk van hun school platleggen? De gemeente Rotterdam heeft een creatieve oplossing gevonden. Zij die genoeg talent hebben om ingewikkelde computersystemen te verstoren, kunnen opgeleid worden tot …
Lees verder