Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 15 augustus 2017

Het Koninklijk Huis: Mededeling RVD namens Koningin Máxima en Koning Willem-Alexander: Jorge Horacio Zorreguieta ove...

Mededeling RVD namens Koningin Máxima en Koning Willem-Alexander: Jorge Horacio Zorreguieta overleden
Hare Majesteit Koningin Máxima en Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander delen met groot verdriet mede dat de heer Jorge Horacio Zorreguieta, de vader van Koningin Máxima, op 8 augustus 2017 in Buenos Aires op 89-jarige leeftijd is overleden. De heer Zorreguieta leed sinds lange tijd aan een vorm van non-Hodgkin lymfoom.
Lees verder

Prinses Beatrix opent nieuw kantoor ontwikkelingsorganisatie Simavi Amsterdam
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent vrijdagmiddag 22 september het nieuwe kantoor van Simavi in Amsterdam. Na negentig jaar in Haarlem te zijn gevestigd, keert de ontwikkelingsorganisatie terug naar de stad waar zij in 1925 werd opgericht.
Lees verder

Koning opent recreatieve vaarroute de Blauwe As
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent vrijdagmiddag 15 september de Blauwe As, de nieuwe recreatieve vaarroute door Assen. De Blauwe As bestaat uit 3 kilometer vaartraject voor pleziervaart. De route is ontstaan door verschillende waterpartijen te verbinden, waarbij twee sluizen zijn aangelegd en 6 beweegbare bruggen zijn gebouwd.
Lees verder