Het nieuws uit Nederland, rechtstreeks vanaf de bron. Blijf op de hoogte van gemeenten, maatschappelijke organisaties en sportbonden. Jouw nieuws hier online, neem contact op met de redactie.

dinsdag 15 augustus 2017

Ministerie van Defensie: F-16’s onderscheppen passagiersvliegtuig

F-16's onderscheppen passagiersvliegtuig
2 F-16's van Vliegbasis Volkel zijn gisteravond even na 22.00 uur opgestegen om een ongeïdentificeerd vliegtuig te onderscheppen. Het bleek te gaan om een passagiersvliegtuig dat al even geen radiocontact had met de luchtverkeersleiding. Bij de onderschepping boven de Belgisch-Nederlandse grens vlogen beide jachtvliegtuigen sneller dan het geluid, wat onder meer in Zeeland te horen was als harde...
Lees verder

Weekoverzicht Defensieoperaties
De Enhanced Forward Presence (eFP) Battle Group Litouwen, waar ook Nederlandse militairen deel van uitmaken, kreeg een nieuwe Duitse commandant. Luitenant-kolonel Christoph Huber droeg in Rukla het bevel over aan ranggenoot Thorsten Gensler. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 2 tot en met 7 augustus 2017.
Lees verder

Luchtmachtlopers schenken kinderziekenhuis € 4000,00
"Deze ouders hebben iets vreselijks meegemaakt, maar ondanks die enorme tegenslag is het bewonderenswaardig hoe ze zich nu met collega's inzetten." Het Utrechtse Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) was vandaag aangenaam verrast door een gift van € 4000,00. Dat geld zamelden 7 luchtmachtmilitairen en 1 burger van Logistiek Centrum Woensdrecht in.
Lees verder

Premier Rutte: 'Nauw samenwerken aan verdediging NAVO- grondgebied'
"Met onze NAVO-partners werken we nauw samen aan de verdediging van het bondgenootschappelijke grondgebied. De Enhanced Forward Presence (eFP) in Litouwen is daar een treffend voorbeeld van." Dat zei minister-president Mark Rutte vandaag in Rukla in Litouwen, waar hij de Nederlandse militairen bezocht. "De samenwerking met Litouwen, lead nation Duitsland en de andere deelnemers aan de...
Lees verder

Capitulatie Japan herdacht
De capitulatie op 15 augustus 1945 in Zuidoost-Azië is vanmiddag bij het Indiëmonument in Den Haag herdacht. Minister-president Mark Rutte en staatssecretaris Martin van Rijn legden een krans namens de Rijksministerraad. Ook Defensie was vertegenwoordigd.
Lees verder